Ibiza

Ibiza

A Fehér Sziget, Ibiza, a Baleár szigetek legismertebb és kedveltebb szigete Mallorca mellett. Tengerpartja homokos és sekély, ezért családok számára ideális. Éjszakai élete pezsgő, ezért a fiatalok körében is közkedvelt nyaralóhely ez a sziget.

Az itt található szállodák minden igényt kielégítenek, a látnivalók végig látogatása örök élményt nyújt. A szigeten található falvakat is érdemes végig látogatni, mely betekintést enged a helyiek egyszerű életébe. A sziget teljes területén igénybe tudjuk venni a tömegközlekedést, vagy akár autót bérelhetünk. Tulajdonképpen Ibiza bárki számára ideális nyaralóhely lehet, akár nyugodt pihenésre vágyunk, akár mozgalmas nyaralásra.

Ibiza

Ibiza legmagasabb pontja a Sa Talaia, ahonnan a spanyol partig is ellátni. A mediterrán klíma miatt itt főként olajfákat, mandulafákat és fügefákat láthatunk, melyek látványnak esztétikusak, a gazdálkodóknak viszont biztos megélhetést nyújtanak. Másik egyedülálló sajátossága a szigetnek a hatalmas sóhegy Ses Salinesnél, a sziget déli oldalán. Ezt a sót a tengerből nyerik lepárlással. A hivatalos nyelv a spanyol, ennek ellenére a helyi lakosok inkább saját nyelvüket használják, az ibicenco-t.

Ibiza

A sziget fővárosa, mely ugyanazt a nevet viseli, egy domb tetején található. Ez a legnagyobb város a szigeten, továbbá a térség központja is minden szempontból. Az óváros, Dalt Vila, a mai napig fallal van körülvéve, fehér házai valódi mediterrán látványt nyújtanak. A „hétszeres védmű” is megvan a mai napig. Ennek ellenére az idelátogatók inkább a Plava d’en Bossa strandot részesítik előnyben a látnivalókkal szemben, mely erősen zsúfolt és szállodákkal teljesen beépített. További kedvelt célpont az éjszakai életre vágyóknak a Sant Antoni de Portmany, mely egy hatalmas kikötő, a neve is ezt jelenti. Ez az öböl a Rio de Janeiro-ban található Copacabana másolata. Szállodák és apartmanoktól övezve nyújt igen változatos éjszakai szórakozást a fiataloknak.

Ibiza

A második legnagyobb település a szigeten a Santa Eulária del Riu, mely a keleti részen található. Eredetileg egy kis falu volt, ám a turizmus hatására teljesen kiépült. Éttermekben és bárokban bővelkedik, ezzel járulva hozzá az idelátogatók önfeledt nyaralásának.

Ibiza

Amint haladunk egyre beljebb a szigeten, annál csendesebb falvakra bukkanunk, ahol szinte kizárólag helyi lakosokkal találkozunk. Ezeket a falvakat nem érinti a turizmus, hiszen tengerpart hiányában nem lenne teljes a nyaralás az idelátogatók számára, éppen ezért érdemes megnézni, hiszen ezek a települések még szinte érintetlenek.