Costa Blanca

Costa Blanca

Spanyolország legszebb tengerparti része a Costa Blanca, melyet fehér homokja miatt fehér partnak hívnak. A világ egyik leglátogatottabb partja, egy igazi turistaparadicsom. A klíma tökéletes, télen is 15 fok feletti a hőmérséklet. A növényzet is paradicsomi, pálmafák, egzotikus növények és déli gyümölcsök hada található meg itt.

Costa Blanca látnivalók

Az ipari létesítmények teljes mértékben ki vannak zárva ebből a térségből, ezért a levegő hihetetlenül tiszta. A fent leírtak elegendő okot adnak arra, hogy a Costa Blanca ennyire vonzza a turistákat. A Costa Blancán járva érdemes a városokat és falvakat is végigjárni, egyedülálló élményt nyújtanak.

Benidorm

Benidorm lakossága 65 ezer fő, a turisták száma nyáron félmillió. Három strandja van, a Levante, a Poniente és a Mal Pas. Benidorm városában senki nem unatkozhat. A családosok meglátogathatják az Aitana Safari parkot, az Aqualandia vízi vidámparkot és Spanyolország legnagyobb vidámparkját, a Terra Mitica parkot. Ebben a városban található Európa legmagasabb szállodája, a Gran Hotel Bali, mely nagyon sokáig Spanyolország legmagasabb épülete volt. Aki éjszakai szórakozásra vágyik annak sem kell csalódnia, rengeteg éjszakai szórakozóhely van a városban. Altea városa kicsit messzebb esik a tömegturizmusra kiélezett helyektől. Óvárosa nagyon szép, a városka csendes. Sok kisebb templomot és művészeti galériát találunk ezen a helyen.

Albir városa Benidorm és Altea közé esik. Strandjai tiszták és jól felszereltek, a szolgáltatás színvonalas minőségű, ellenben hiányzik az a zsúfoltság, ami Benidormra jellemző.

Albir

Elche a Costa Blanca harmadik legnagyobb városa. A helységet még a mórok alapították. A turistákat mégis inkább az a légkör vonzza, amit az elképesztő mennyiségű, azaz 300 ezer pálmafa kölcsönöz a városnak. Ennyi pálmafa egy városban teljesen egyedülálló élményt nyújt.

Alicante egy hamisítatlan nagyváros, nagyobb és több lakossal rendelkezik, mint Benidom, ennek ellenére valamivel nyugodtabb a város. Rengeteg látnivalója közül leghíresebb a Castillo de Santa Barbara, ahová egy sziklába vájt lift vezet fel. Ezen kívül is sok múzeumot és műemléket láthatunk, továbbá az éjszakai élet legalább annyi szórakozási lehetőséget kínál, mint Benidorm.

Alicante

Alicantehoz közel találhatjuk Villajoyosa városát, mely egy régi halászfalu. Érdekessége, hogy a házak színesek, ettől nagyon egyéni alakot ölt a városkép. A város nevezetessége a híres csokoládé, melyről mindent megtudhatunk a Csokoládémúzeumban.

El Castell de Guadalest olyan icipici kisváros, melynek mindössze kétszáz lakosa van, látnivalója annál több. Találhatunk itt XI. századi muszlin várat, XVIII. századi barokk templomot, egy régi börtönt a kínzóeszközök múzeumával és egy sziklatornyot. Guadalest szikláiról csodálatos kilátás nyílik a térségre.

Callosa d’Ensarriá és Calpe közelében található a Fonts d’Algar vízesés, melyet a természet hozott létre. A több szikláról lezúduló víz a jéghideg folyóba ömlik. Tele van természetes fürdőhellyel, így a bátrabbak kipróbálhatják milyen érzés szikláról ugrani a folyóba. A turistákra specializálódott hely telve van éttermekkel, bárokkal és egyéb szórakozóhelyekkel.