Brac sziget

Kirándulások Makarska környékén

Aki Makarskát választja nyaralása helyszínéül, annak mindenképpen érdemes legalább a közelebb fekvő üdülőhelyeket is meglátogatni, hiszen a Riviéra mentén még jó néhány olyan település található, melyek tartogatnak látványosságokat a turisták számára.

Baska Voda

A Makarskától alig 10 kilométerre fekvő Baska Voda már az ókorban is lakott település volt, mára népszerű nyaralóhely, amelyet sűrű fenyőerdő ölel körbe a szárazföldön és több kilométer hosszú kavicsos part kapcsolja a tengerhez. A város 2004-ben megkapta a Kék zászló díjat, amelyet kiemelkedő tisztasága és rendezettsége miatt ítéltek oda, Baska Voda tökéletes helyszín a nyugodt pihenésre, de a mozgalmasabb nyaralást kedvelők is jól érezhetik itt magukat, hiszen a gazdag szállásajánlatot felvonultató városka sokféle programmal és ünnepséggel csalogatja a régióba érkezőket.

Brela

A Dalmácia északi területén fekvő Brela városka mintegy 15 kilométer távolságra van Makarska városától, és elsősorban a pihenni vágyók kedvelt úticélja, ahol nagyrészt kavicsos, illetve néhány kisebb szakaszon homokos strand található. A gyönyörű természeti környezetben található Brela – amely tulajdonképpen több kisebb településből áll – szintén megkapta a nemzetközi szinten is fontos elismerésnek számító Kék zászló díjat.

Podgora

Podgora is beleillik a Makarskai Riviérán fekvő nyaralócélpontok sorába, hiszen a csodálatos földrajzi adottságok itt is vendégszerető, barátságos lakosokkal és több rendezvénysorozattal, valamint nagyszámú és sokféle szálláslehetőséggel párosul. A sekély vizű strandok akár a kisgyerekekkel érkező családoknak is megfelelő helyet nyújtanak a fürdőzésre, emellett sportolási lehetőségek közül is választhatnak a Podgorába látogatók.

Tucepi

Közvetlenül Makarska szomszédságában található meg az ókorban kialakult település, amely nemcsak a tengerpart miatt annyira kedvelt a turisták körében, de éttermeinek kínálata is szélesebb körben ismertté tette. Akinek Makarska városa túl nagy és zsúfolt, az szinte ugyanazt a kínálatot találhatja Tucepiben is, csak valamelyest nyugodtabb változatban, ráadásul bármikor átugorhat a kevesebb, mint 4 kilométerre fekvő városba.

Brac-sziget

Erre a szigetre Makarskából komppal juthatunk át a legkönnyebben, és a tengerparti városok elnyerték tetszésüket, akkor biztosan nem fognak csalódni a Brac-szigeten fekvő városkában. A sziget az Adria harmadik legnagyobb szigete, melynek régi története az idők homályába veszett, nem tudni pontosan kik és mikor lakták elsőként. A legismertebb része a szigetnek a „Zlatni rat” strand, amely különösen a szörfösök körében örvend nagy népszerűségnek.

Hvar-sziget

Hvar sziget központi települése Hvar, amely főként az elmúlt néhány évtizedben vált népszerű nyaralóhellyé, bár már az ókorban is létezett itt település. Több falvacska és városka is található a szigeten, ahol a legmagasabb a napsütéses órák száma egész Horvátországban. Gazdag történelme számos emléket hagyott az utókornak, de mára nem csak a történelmi emlékek, hanem a szórakozási lehetőségek, valamint a nyugodt környezet is vonzza a turistákat.

Vis-sziget

A három sziget közül ez van a legmesszebb Makarskától és ez a legkisebb is. Leginkább a nyugalomra vágyók számára lehet ideális úti cél, legnagyobb városa Vis, amelyet az ókorban alapítottak a szigeten élők. Több kis öböl is található partjai mentén, amelyek tökéletes kikötőhelyeket biztosítanak a vitorlások számára.