hvar sziget

Hvar sziget

Hvar, a mediterránon található egyik legnaposabb sziget, az elmúlt évek során csúcs célállomássá vált a szigetek között.

Hvar szigete Közép-Dalmáciában, Brač és Korčula között található; Hvar különös hangulatát a szigeten hagyományosan termesztett levendula, az Adriai-tenger kéksége, a szigetet beragyogó bőséges napfény adja, aminek köszönhetően Hvar szigete egész évben vonzó úticél.

Hvar városa és a szigeten található többi település számos építészeti és képzőművészeti műemlékkel dicsekedhet, amelyek a sziget gazdag képzőművészeti hagyományairól, virágzó gazdaságáról és az elmúlt századok művészi és kulturális központjaival ápolt intenzív kapcsolatokról tanúskodnak. ( www.culturenet.hr )

hvar sziget

Hvar sziget látnivalók

Hvar

A szigettel azonos nevű városkában található a híres hvari színház; a település emellett évszázados vendéglátói és wellness-hagyományokra tekint vissza.

Jelsa

Ez a hvari település szintén jó száz éves szállodaturizmusra tekinthet vissza. A település Hvar sziget északi részén, Vrboska mellett található.

Stari Grad

Ahogy a neve is mutatja (horvátul annyit tesz: óváros), a városka Hvar szigetének legrégebbi települése, ahol számos római kori és ókeresztény régészeti emléket találunk; ma a turisták egyik legnépszerűbb úticélja … nemcsak Hvar szigetén, de egész Dalmáciában.

Vrboska

Ezt a hvari települést a XV. században alapították a szomszédos Jelse település közelében lévő Vrbanje lakosai. Nem sokra rá a helység lakói megalapították a Halászmúzeumot. A település másik látványossága a vár, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre.

hvar sziget

Hvar sziget szállás

Amfora Hvar

A Hvar szigeti Amfora szálloda Hvar város közelében található. A szálloda a kavicsos strandon található; a nemrég felújított épületből csodálatos kilátás nyílik a Pakleni (Pokoli-)szigetekre. A szálloda 325 kétágyas, légkondicionált, fürdőszobával vagy zuhanyzóval, WC-vel, műholdas tv-vel, hajszárítóval és erkéllyel vagy terasszal felszerelt szobákkal rendelkezik.

Riva Hvar

A Hvar város történelmi központja, a tengerparti sétánya mellett található, – a hvari Jacht Kikötő Szálloda – az első és egyetlen horvát tagja a Világ Kicsiny Luxus Szállodai Szövetségnek, az adriai természet minden előnyét nyújtja Ököknek. 2006-ban teljes felújításra került, csodálatos több évszázados épületben helyezkedik el a Riva Szálloda, mely két teljesen különálló világ előnyeit nyújtja: a régi báját és a modern kor által nyújtott luxust.

Palace Hvar

Palace szálloda Hvar legrégebbi szállodája, a történelmi városközpontban, impresszív gótikus és reneszánsz művészettel körülvett helyen található. A szálloda teraszáról csodálatos kilátás nyílik Dalmácia legnagyobb terére (Piazza), a Szt. István katedrálisra, az ismert hvari színházra, és a Paklinski-szigetek romantikus naplementéire.