Güell park

Güell park

A La Sagrada Família templomhoz hasonlóan, a Güell park része a Világörökségnek. Antoni Gaudí tervezte az 1900-as években, névadója Eusebi de Güell üzletember volt. Az üzletember, és egyben Gaudí mentora és barátja, eredetileg angol mintára, egy parkos kertvárosi lakónegyednek szánta. Akkoriban a terv nem bizonyult üzletileg sikeresnek, és csak két ház készült el. A jelenleg Gaudí múzeumként üzemelő házban Gaudí élt a családjával. A ház napjainkban múzeumként üzemel, egyben Gaudí munkásságát és életét mutatja be. A ház Francesc Berenguer, híres katalán építész tervei alapján készült.

Güell park Barcelona

A Güell park látványosságát nemcsak az érdekes geometriai formák, de a különleges csempedíszítések, és a növényzet egyedisége miatt érdemes meglátogatni. A parkban viaduktok, oszlopos csarnokok, csigalépcsők uralják a teret a legismertebb szoborral, a szalamandrával, amely Barcelona egyik jelképe lett.

A csempedíszítések, melynek technikáját Gaudí fejlesztette ki, látványos és egyedülálló hangulatot kölcsönöz a parknak. A jellegében különleges teraszáról csodálatos a panoráma a Sagrada Família templom karcsú tornyaira, magára a városra és a tengerre. A park műemléki része 2013. óta fizetős, de az ingyenes része is különleges élményt nyújt a látogatóknak.

Güell park mozaik

Megközelítése

  • Metró: L4 vonal Alfons X megálló

Belépőjegy

A jegy 10 €,  – 0-6 éves korig: ingyenes, 7-12 éves korig 7 €.

 Kombinált jegy váltható a Sagrada Família templom+ Gaudi Múzeum 27 €

Nyitva tartás

Egész évben nyitva van

Őszi-téli időszakban 08:30-17:30, Tavasz-nyári időszakban 08:00-21:30

Guell park barcelona

Tippek

Online jegyet lehet váltani (konkrét időpontra), amit célszerű, már jóval az utazás előtt megtenni. A jegy 10 euró és tartalmazza az Alfons X megállótól a transzferbusz költségét. A buszok rövid időközönként, és kb. 15 perc alatt érnek a parkhoz.

Az Alfons X megállótól akár kényelmes 10 perc sétával megközelíthető a Sagrada Família.