sagrada familia

Sagrada Família

A Szent család temploma egyike Spanyolország legfelkapottabb fizetős turisztikai látványosságainak, a város minden pontjáról jól látható. A Sagrada Família építése még 1882-ben kezdődött, melyet Antoni Gaudí élete fő művének tartotta.

A templomot, amelyet 2010-ben XVI. Benedek pápa szentelt fel, és nyilvánította bazilikává, folyamatosan építik, elkészültével, a 172,5 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz. A templom sok más Gaudí alkotással együtt, a Világörökség része. A bazilikát a gótikus, szecessziós, de kubizmus stílusjegyei mellett, az organikus építészet mintájaként tartják számon.

sagrada familia

Belső kinézetéhez a természet adta az inspirációt. Az építészeti csodát különleges fényjáték is maradandó élménnyé teszi, Festett üvegablakai a föld négy elemét reprezentálják: a hideg kék és zöld ablakok a vizet és a levegőt, a meleg vörös és narancs árnyalatok a tüzet és a földet szimbolizálják.

sagrada familia barcelona

Megközelítése

Carrer de la Marina

  • Metró: L2, és L5 vonal Sagrada Família megálló
  • Busz : 19, 33, 34, 43, 44, 50, 51-es vonal

Belépésre: Főbejáratnál a Carrer de la Marina felől , the Nativity façade

Belépőjegy

Az online elővétel során az alapjegy a templomba 17 €,  kombinált jegy : Sagrada Família+torony audioguide vezetéssel, 35 €,  – 0-10 éves korig: ingyenes. Kombinált jegy váltható a Sagrada Família templom+ Gaudi Múzeum 27 € (Fontos: a múzeum a Güell park területén van, de a park fizetős részére külön jegy váltandó.)

la sagrada familia

Tippek

Az Alfons X megállótól (innen indul, és érkezik a transzferbusz a Güell parktól) akár kényelmes 10 perc sétával megközelíthető a Sagrada Família templom.

A bazilikába (ez egyéb népszerű nevezetességre is érvényes) online jegyet lehet váltani (konkrét időpontra), amit célszerű, már jóval az utazás előtt megtenni a Sagrada Família hivatalos oldalán.

Fontos, hogy még a jegyre vonatkozó időtartam ellenére is, rendkívül hosszú sorban állás a jellemző, a látogatói érdeklődés és a biztonsági ellenőrzés miatt.

A templom környékén célszerű az értékekre fokozottan figyelni.

A toronyba 6 éves kor alatti gyermek biztonsági okból nem mehet fel.

la sagrada familia barcelona

Nyitva tartás

-Március-október 09:00-19:00, – Április-szeptember 09:00-20:00,

 – November–február 09:30-18:00, December 25-26, és január 1-és 6. 09-14:00.

Zárva: december 25. és január 1.

Utolsó jegy a zárás előtt fél órával

la sagrada familia barcelona

Tippek

A bazilikába (ez egyéb népszerű nevezetességre is érvényes) online jegyet lehet váltani (konkrét időpontra), amit célszerű, már jóval az utazás előtt megtenni. A legolcsóbb jegy 17 euró, ezzel csak a templom látogatható.

Fontos, hogy még a jegyre vonatkozó időtartam ellenére is, rendkívül hosszú sorban állás a jellemző, a látogatói érdeklődés és a biztonsági ellenőrzés miatt.

A templom környékén célszerű az értékeinkre fokozottan figyelni.