havanna

Havanna

A főváros egyben az ország kulturális, tudományos és politikai központja, de turisztikai rangja is a legelső. Igazi varázsa a város hangulata – különböző építészeti stílusai, széles sugárútjai és híres sétányai – nem beszélve a történelmi nevezetességeiről, amit az UNESCO a Világörökség Tagjai közé sorolt. 20 km-es fürdőzésre kifejezetten alkalmas strandja és 47 km hosszú búvárkodásra kiválóan alkalmas tengerpartja van.

A város két fő szimbóluma: La Giraldilla (asturiai néptánc) és a Farola del Morro (kerek lámpás). Van három hely, amit minden ideutazó vágyik megismerni: Tropicana szórakozóhely; a Bodeguita del Medio és a Florida nevu étterem-bár.

A történelmi városrész nevezetességei

Tempele: 1828-ban felszentelt és megnyitott, neoklasszikus kis épület. Ez a kiindulópont lehet további sétákhoz a Plazas de Armas, a Székesegyház, és a Plaza Vieja (Öreg tér) és a San Carlos de la Cabana erőd felé.

José Marti Emlékház – Plaza de la Revolución José Martí (José Martí Forradalom tere).

Cristo de la Habana – Jilma Mader szobrász alkotása, 18 m magas szobor, a főváros igazi jellegzetessége.

Museo Nacional de Bellas Artes (Szépművészeti Múzeum) és Callejón de Hammel – szabadtéri afrikai múzeum a Cayo Hueso városrészben.

Finca Vigía (Vígia Birtok) – Cojímar halászfalu mellett, San Francisco de Paula külső negyedében, ahol a Hemingway Múzeum is található.