costa del sol nyaralás

Costa del Sol nyaralás

Spanyolország legszebb üdülőhelye az andalúziai partvidék, ahol a több kilométer hosszú homokos tengerpart, a szállodák, éttermek és szórakozó helyek végtelen sok választási lehetőséget nyújtanak.

Costa del Sol utazás

A Nerjától a Gibraltári szorosig húzódó Costa del Sol partszakaszon egymást érik az üdülőhelyek, melyek közül a legismertebbek: Torremolinos, Benalmadena, Malaga és az elegánsan csillogó Marbella. Costa del Sol üdülőhelyén nem csupán a tengerparti nyaralás vonzza a látogatókat, hiszen Andalúzia gazdag kulturális és történelmi emlékekben, valamint a gyönyörű tájak és élvezetes gasztronómia mellett a golf, a lovaglás és más sportok kedvelői is tökéletes kikapcsolódásra találnak. A nyár hosszú és napos, de a hőséget kellemesen ellensúlyozza az Atlanti-óceán hűvösebb vize.

Costa Del Sol legfontosabb látnivalók

Malaga

Costa del Sol székhelye, szép kikötőváros, a régió kereskedelmi központja. Történelmi és kulturális emlékeit számos építmény őrzi (Alcazaba erőd, Gibralfaro vár, Katedrális, Plaza del Merced, Plaza de Torros). Nemzetközi repülőtere fogadja a térségbe érkező turisták százezreit.

malaga

Torremolinos és Benelmadena

Costa del Sol legismertebb üdülőhelyei. Torremolinos a nyüzsgést, szórakozást kedvelőknek ajánljuk, a vele szinte egybeépült Benalmadena 9 km-es tengerpartjával és jachtkikötőjével nyugalmasabb üdülésre csábítja a látogatókat. A kávézók, éttermek mellett kalandos vízipark, és delfinárium is szórakoztatja mind a gyermek, mind a felnőtt vendégeket.

Torremolinos

Fuengirola

Már az 1960-as években kedvelt üdülőhely volt, mára telistele van magas színvonalú szállodákkal. Családbarát üdülőhely, mely legnagyobb vonzereje a sok vizi- és egyéb sportlehetőség, a valamint a hosszú, homokos tengerparti strand Hangulatos kikötője naponta fogadja a friss tengeri árut és heti egy alkalommal színes piac várja a látogatókat. Az esti szórakozásról bárok és éttermek sokasága gondoskodik.

Fuengirola

Marbella

Andalúzia legismertebb üdülőhelye, a társasági élet központja, fényűző üdülőhely. A legjobb éttermekről és szállodákról, kaszinókról, valamint lüktető éjszakai életéről nevezetes. Központi teréről a Plaza de los Naranjosról nyílnak az óváros keskeny utcái, hangulatos terei. Puerto Banus néhány kilométerre található Marbellától, a régió legdrágább üzleteivel és nagyvilági vendégkörével.

Marbella