Antalya Kaleiçi negyed

Antalya látnivalók

A Földközi-tenger partján található Antalya számtalan látnivalót kínál a tengerparti nyaralás kikapcsolódás mellett. A labirintusos óvárosának, a Kaleiçi negyednek fő nevezetessége a Hadrianus kapu, és a Yivli minaret. Érdemes a külvárosba is ellátogatni, ahol számtalan különleges ókori régészeti lelőhely is található.

Antalya legjobb látnivalói

Antalya Törökország egyik legnagyobb városa a Török Riviéra tengerpart egyik legfelkapottabb nyaralóhelye. A partvonalon sorjázó négy, ötcsillagos szállodákban és családbarát létesítményekben, késő ősszel is pezseg az élet. Antalya azonban jóval többet kínál, mint tengerparti lazulást. A türkizkék vízű tenger, és a fehér homokos partja miatt gyakran nevezik türkizkék tengerpartnak, különösen kedvelt a magyar nyaralók körében, akik megfizethető áron pihenhetnek luxuskörülmények között.  A strandolás szerelmesei mellett a különleges történelmi látnivalók iránt érdeklődőket is kihagyhatatlan lehetőségek várják.

Antalya legjobb strandjai: a Konyaalti Beach és a Lara Beach

Az Antalyában található Konyaalti Beach egyike a legszebb török strandoknak. A hét kilométer hosszan húzódó stand a város nyugati felén húzódik.

Antalya Konyaalti Beach

A part inkább kavicsosnak mondható, viszont a környezetében magasodó Beydağlari-hegység felemelő látványt nyújt. Előnye a strandnak, hogy közvetlen mellette fekszik az Antaly Beach Park, amely a napozás mellett bőven kínál árnyékos területet is. A strand a vízisportot kedvelők paradicsoma, ugyanakkor a családos nyaralók kedvenc attrakciója, az Aqualand Vízipark a közelben érhető el. Az óvárostól keletre, a városközponttól alig 10 km távolságra található a Lara Beach, amely igen kedvelt a gyönyörű tengerpartja, és turisztikai létesítményben való gazdagsága miatt.

Óváros – Kaleiçi negyed és a Hadrianus-kapu

Sok idelátogató számára a tengerpart mellett Kaleiçi negyed jelenti az utazás eszenciáját. Az óváros nem csak a hellenisztikus és római emlékek miatt jelentős, bizánci időkből származó épületek, és régi oszmán kúriák találhatók a szűk utcácskákban.

Antalya Hadrianus-kapu

Az óvárosban áll a híres Hadrianus-kapu, amely a negyed fő bejárati kapuja. Az óváros keleti felén a görög és a római falakat jelentős számban őrizték meg. Az impozáns méretű márványkaput a császár jövetelének tiszteletére állították 130-ban, a tornyokkal szegélyezett építményt gazdag szobordíszítésekkel látták el.

Kesik és a Yivli minaret

A Kaleiçi negyed fő ékessége az elegáns Kesik és a Yivli minaret valamint a Tekeli Mehmet Pasa mecsetje, amely a 18. századból maradt fenn. A Yivli minaret a város egyik fontos szimbóluma, és 38 méter magas torony tetejéről fantasztikus panoráma nyílik a városra.

Antalya Yivli minaret

A „bordázott”minaret egy 13. századi mecset részét képezi, a szeldzsuk építészet kitűnő mintapéldánya. A minaretben tekinthető az antalyai Népművészeti Múzeum különlegesnek számító kiállítása is.

Kirándulás Antalya környékén

Az Antalyától keletre, a közel 50 km távolságra lévő Aspendos egyike Törökország legnépszerűbb turisztikai látványosságainak.

Antalya Aspendos

Sokan érkeznek Antalyába a történelemért rajongók közül, hogy ezt a páratlan régészeti lelőhelyet megcsodálják. Az ősi város a 2. és a 3. században élte fénykorát, az itt látható római színházat a világ egyik legjobban megőrzött színházromjaként tartanak számon.

Antalya szállás

 

 


Booking.com