Imerovigli

Imerovigli

Imerovigli Santorini kaldera falvainak egyike, közvetlen a kaldera peremén található, ahonnan festői kilátás nyílik a kráterra. Habár a lenyűgöző naplemente miatt Oia a legnépszerűbb, a zsúfoltságot kevésbé élvezők számára Imerovigli ideálisabb. A kaldera peremén fantasztikus panorámát nyújtó kiváló éttermek és szállások találhatók, ráadásul az árak szempontjából is kedvezőbb.

Imerovigli legjobb látnivalói

Imerovigli az öt kaldera falu egyike Fira, Oia, Firostefani és Akrotiri mellett, amelyeket méltán tartanak számon Európa legféltettebb kincsei között. A festői falu a kaldera legmagasabb pontján fekszik közvetlenül Fira és Oia között félúton a sziget északnyugati részén.

Imerovigli

A forgalmas és mindig nyüzsgő Fira-val ellentétben a nyugalom szigete, a páratlan kilátás miatt kedvelt a nászutasok és a romantikus nyaralásra vágyók körében. Habár néhány kisebb üzlettel rendelkezik, sem éjszakai élet, sem a divatbutikok és az ajándéktárgy üzletek kavalkádja nem jellemzi. A Fira-tól Oia-ig haladó sétány átvezet a falun, de tömegközlekedéssel is könnyű megközelíteni, a buszmegálló a főút mentén található.

Skaros-szikla

A lenyűgöző sziklaalakzat Imerovigli egyik legszebb látványossága, amelyet a vulkanikus tevékenység és az erózió formált. Az egykori erődített településből Skarosból mára csak az 1207-ből származó középkori kastély és város romjai láthatók, amely a Skaros Rock kilátóhoz vezet fel.

Imerovigli Skaros szikla

A 13. században stratégiai elhelyezkedése miatt Skaros a sziget egyik legjelentősebb településének számított, de a következő századokban történt vulkánkitörések és földrengések következtében elpusztult, és a lakók is távolabbra költöztek.

Naplemente néző hely

Fekvése miatt – 300 méterrel a tengerszint felett Imerovigli kiváló naplemente néző hely, Oia mellett itt látható a legszebb naplemente, azonban zavartalanul, a tömegtől mentesen lehet kiélvezni. A magasan fekvő sziklákról gyönyörű panoráma nyílik Thirassia szigetére, a Nea Kameni vulkánra, és a fenséges Skaros-sziklára.

Fira-Oia közötti sétány

A két falu közötti sétány az Ekklisia Theoskepasti túraútvonal a sziget egyik legnépszerűbb látnivalója, áthalad Imeroviglin.

Imerovigli

A 10,5 km hosszú út –néhol macskaköves, néhol földút megtétele különösen a nyári kánikula idején nem könnyű, azonban a látvány miatt megéri az erőfeszítést.

Imerovigli templomai

Imerovigliben számos kükladikus építészeti stílusú templomot találhatunk. A Skaros-szikla tövében áll a kis kolostor a Theoskepasti Panagia, valamint a sziklához vezető ösvény elején, a kaldera peremén található hófehér Agios Georgios templomot is érdemes megtekinteni. A kék kupolás Anastasi templom igen kedvelt esküvő és fotóhelyszín.

Imerovigli szállodái

Imerovigli jelentősége a 2000-res évektől nőtt meg, mivel számos luxusszálloda népesítette be a legjobb panorámát nyújtó helyeket. Ezeket ma a világ legjobb szállodái között tartják számon a hihetetlen kilátás miatt is. A településen a szállodák boutik hotelek mellett érdemes szót ejteni a barlang stílusú luxus lakosztályokról, amelyek végtelenített medencékkel lélegzetelállító naplementés kilátást nyújtanak a kalderára és a szigetekre.