firostefani

Firostefani

Firostefani Santorini kaldera falvainak egyike, közvetlen a kaldera peremén található, ahonnan festői kilátás nyílik a kráterre. Fira-hoz szorosan kapcsolódik, gyalogosan is 10 perc alatt, de a buszpályaudvarról induló buszokkal is könnyedén közelíthető. Manapság Firostefani egyre népszerűbb a nyugalma miatt, sokan választják nem csak szállásul, hanem vacsora helyszínül is a festői naplemente megtekintésére.

Firostefani az öt kaldera falu egyike, Oia, Imerovigli, Akrotiri és Fira mellett. A fehérre meszelt házak alatt tátongó szakadék fenséges látványával lehetetlen betelni.

Firostefani

Firostefani tulajdonképpen Fira északnyugati fele, és egymáshoz szorosan kapcsolódnak, melyet leginkább a neve fejez ki: Firostefani Fira+Stefani, amely görögül koronát jelent. Firától való távolsága 2 km, így akár sétálva, vagy a buszpályaudvarról induló buszokkal is könnyedén közelíthető.

Firostefani legjobb látnivalói

Hasonlóan a szomszédos Imeroviglihez Firostefani is inkább a pazar kilátást nyújtó éttermekről és szállodákról nevezetes, és nem az üzletekről és az élénk éjszakai életről. Firához való közelsége miatt- kb. 10 perces sétaút- jó alternatíva romantikus nyaraláshoz.

Firostefani

Ugyanakkor a nyugalmas légkör, és a panoráma ellensúlyozza a főváros mindig nyüzsgő kavalkádját és zsúfoltságát. Ugyanakkor „Fira koronája” egy másfajta látnivalót kínál a kalderára, a vulkánra és Santorini északnyugati részére.

Firostefani templomai

A faluban tipikus kükladikus házak, és figyelemre méltó kék-fehér templomok egyaránt. Nevezetes temploma a Szent Gerasimos kék tornyú templom, ahonnan a legtöbb túra indul, valamint a színes harangokkal rendelkező Szent Márk katolikus templom.