Rila Kolostor

Bulgária TOP 10 Látnivalók, Nevezetességek

Bulgáriában megannyi látnivaló várja a turistákat, lehetetlen lenne mindet felsorolni, de hogy egy kis ízelítőt adjunk ebből az igazán különleges országból, összeállítottunk egy tízes listát, mely azokat a látnivalókat, programokat tartalmazza, melyeket mindenképpen érdemes megtekinteni ha Bulgáriában járunk!Ne feledjük, ez a bemutató csupán csak egy kis ízelítőt nyújt Bulgáriából!

A Fekete-tenger napjainkban egyre inkább – a nyugati turisták által is – felkeresett nyaralóhely. Szállodák sora épült és épül ma is, szabadidőközpontok, klubrendszerű szállodák lepik el a partot. Hajóbérlés a legtöbb tengerparti városban lehetséges.

Szófia

Szófia a bolgár főváros belváros rendkívül hangulatos, kávéházak és éttermek sorakoznak a rendezett sétálóutcákon, látnivalói, történelmi nevezetességei sorát felsorolni is nehéz lenne, hatalmas mennyiségben kápráztatják el a látogatót.

Szófia

Rila-hegység

Rila-hegység Bulgária legmagasabb hegysége, az itt Rila kolostor és a gyönyörű temploma mely 1200 vallási freskót és egy 36 bibliai jelenetet bemutató ikonosztázt rejt csodálatos látványosság.

Rila hegység

Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo városában a legtöbb történelmi emlék található. A városban található egy szikláira épített fellegvár, valamint a felújított Nagyboldogasszony templom tornyaiból pazar kilátás nyílik a városra, és a cárok ősi lakóhelyének a romjaira.

veliko tarnovo

Neszebár

Neszebár a Napospart legrégebbi települése, hangulatos szűk, romantikus utcái kellemes sétára csábítanak. Kellemes időtöltés színhelye lehet az esti kikapcsolódásnak.

Neszebár

Burgasz és Várna

A bolgár tengerpart közelében levő nagyobb városok, Burgasz és Várna, mindkettő érdekes látnivalókkal, szervezett programok seregével várják az idelátogatókat.

Várna

Fekete-tenger

A Fekete-tenger mára már egyre inkább – a nyugati turisták által is – kedvelt nyaralóhely. Szebbnél szebb szállodák sora épült és folyamatosan épül ma is, szórakoztató szabadidőközpontok, klubrendszerű szállodák sorakoznak a part mentén.

Fekete tenger

Várna

Várna központjában a Cirill és Method téren emelkedik a Mária Mennybemenetele katedrális, a 19. században építették. Hírességként tartják számon az Óratornyot, az Aquáriumot és a Természeti Múzeumot, Haditengerészeti Múzeumot, Várna Régészeti Múzeuma ismert. Várna a gyalogosok városa, több helyen is ki van tiltva az utó közlekedés.

Várna Székesegyház

Kő-erdő

Egyedi látványosság a Várnától 18 kilométer távolságra fekvő impozáns, a homokos talajból kiemelkedő oszlopok a Kő-erdő látványa. A kőoszlopok között 6 méter magas és 2 méter átmérő fölötti is van. Némelyik közepe üreges.

Kő Erdő Bulgária

Aranyhomok

Az Aranyhomok – a bolgár Slatni Piassaci – nevét a partot borító finom apró szemű aranysárga homokról kapta, a sportok kedvelői számára Szörf, vitorlázás, vízisí és búvárkodás, a parasailing vagy a csónakázási lehetőségek vannak.

Aranyhomok tengerpart Bulgária