santorini naplemente

Santorini látnivalók

Santorini egy meseszép sziget, így komplett terv nélkül is remekül érezheted magad a szigeten, viszont tudok adni pár tippet, melyet érdemes megnézni, kipróbálni a szigeten. Amennyiben úgy érzed, hogy kimaradt valami, akkor jelezd a hozzászólásban és mi beleírjuk a felsorolásba.

Enni Ammoudiban 

A sziget kedvencei közé tartozik sok ember szemében, hogy a sziget északi csücskében található kis Ammoudi falucskában ehessen egy jót. Itt remek szórakozást biztosítanak a szakadéknál található strand részek, mély vizű tenger és a Kaldera feletti úszkálás. Majd ha kellemesen elfáradtál a homokban való sétában és a nagy fürdésben, akkor mehetsz is a helyi sárgás kocsmák, éttermek egyikébe, ahol tengeri halak, Santorini ételkülönlegességei várnak rád. A nap Thirasia felé tűnik el és állítólag innen lehet a legtovább nézni a naplementét.

Ammoudi

Naplemente Santoriniben

Sok remek helyet lehet mondani a Santorini-ben naplemente követésére, de a vélemények között találhatunk közös helyszíneket is. Ilyen az Oia vár, ami a leghíresebb a maga nemében. FiraFirostefani és Imerovigli (Skaros csúcsot, sziklafalat ajánljuk, ha Imerovigli -re esne a választás) is remek látképet kínálhat Oia után. Ha más látószögből szeretnénk végigkövetni a naplementét, akkor Faros világítótorony lehet a te helyed, melyet Akrotiri-ben található. A világítótorony annyira nem dúskál a látogatókban, így a naplementét nyugalomban élvezheted, tömeg nélkül. Profitis Ilias (Pyrgos), az egyik legmagasabb pontja a szigetnek, vagy Vlihada strand, ami vulkanikus látképkel kecsegtet és váltogatja a színét a naplemente szakaszaiban.

santorini naplemente

Aludj Cave house-ban

A Santorini-i építészet egyedi a maga nemében. Yposkafo (cave house) egy ház típus volt a sziget szegényeinek a körében, amely megóvta őket a szelektől. Napjainkban a híres építészek ezeket a házakat átalakította  modernre és luxus körülményeket teremtett a házakba, amelyekből nyári rezidenciákat varázsoltak. Megéri kipróbálni, legalább egy éjszakára, hiszen  a beszűrődő Kaldera jellegzetes illat egy életre szóló élményt kínál számodra abból a lakásból.

Santorini Yposkafo

Látogasd meg Akrotiri-t

Akrotiri meglátogatása olyan, mintha visszautaznál az időben. Séta közben az utcák és a terek visszarepítenek téged a történelem előtti időszakba. A várost 30 ezren lakják és meseszép palotákat láthatsz i.e 17. század eleganciájával megfűszerezve.

Akrotiri Santorini

Könnyűbúvárkodás Santorinin

Csak egy igazi könnyűbúvár tudja értékelni az egyedi vízalatti látványt, amelyet ez a kicsi sziget nyújthat a tenger szerelmeseinek a számára. Vulkanikus kőzetek és végtelen mélység jellemzi a merülőhelyeket. Ha lehetséges akkor, mindenképp próbáld ki.

santorini búvárkodás

Helyi konyha, érdekes ételek, különleges bor

Megcsodálod a vulkánt, felfedezed a Kalderát… Ez még semmi addig, míg meg nem kóstoltad a helyi ízeket és aromákat. Miképp beszélhetnél egy olyan tájról, amelyről még azt sem tudod, hogy milyen aromákat használnak, milyenek az itt termesztett élelmiszerek, és milyen, mikor egy helyi szakács készíti el neked. Persze ehhez elengedhetetlen a Santoriniben készült üveg borocska, az Assyrtiko bor. A bor egyedi íze leginkább fémes utóízt ad, viszont ettől válik igazán különlegessé és keresetté.

santorini konyha

Kirándulás a szigeten

Válassz olyan csoportos túrákat, melyek a vulkánhoz vagy a termál forráshoz kínálnak kirándulásokat. Tölts egy kis időt Thirisia-ban, fedezd fel Potamos és Manolas települést, amelyet valójában nem a turisták számára készítettek, mint a sziget nagy részét és fürödj egyet a Korfosban(öreg kikötő), ahol nem mellesleg élvezheted a helyi jellegzetes kis kocsmákat.

Thirisia santorini

Emporio falu meglátogatása

Emporio falu a Santorini sziget szívében található közel a Perivolos és Perissa strandjaihoz. A falucskában egy kis séta mellett  megtekintheted Santorini legépebben fennmaradt várát a Kastelli-t(kastély város). Az itt látható egyházakat és tornyokat a Santorini képeslapokon is előszeretettel használják. Ha már Emporio-ban vagy, akkor keresd fel a Panagia Mesiani-t, a sziget második legfontosabb templomát, ami fából készült.

emporio santorini