Emporio

Emporio

Emporio Santorini legnagyobb városa, a Perissához és Perivoloshoz vezető úton találod.

Körülbelül 3000 állandó lakosa van a Firától 12 kilométerre,  egy termékeny völgyben elterülő városnak.

A velencei időkben itt volt a sziget öt vára közül az egyik és a kereskedelem is ide összpontosult.  A nevét is innen kapta valószínűleg: emporeio görögül kereskedelmet jelent.

Emporio

Ahogy közeledsz a településhez meglátod jobbra, Gavrilos hegyén a nyolc darab XIX. századból származó szélmalmot. Érdemes közelebbről is megnézni őket! Ha mész tovább az úton egy szép templomkához fogsz jutni az út végén.

Gavrlios hegye régészeti terület, sok bizánci időből származó tárgyat találtak ott!

Emporio másik nevezetessége a Gúla és a Kastelli.

A gúla egy középkori négyzet alakú vár, a város bejáratánál találod, ha balra kanyarodsz. Elég eldugott helyen van, de a szélmalmoktól észre lehet venni, onnan be tudod lőni az irányt.

Emporio

Szintén Empoiroban találod a sziget legrégibb templomait, például a Palia Panagia-t,  ami a fából faragott tornyáról híres.

A séta közben meg fogod találni a velencei időkből származó várat, ahol az emberek a kalóztámadások alatt biztonságot találtak. Azt mesélik, hogy a bejáratánál volt egy nagy üst, amiből forró olajat öntöttek a betolakodókra. A várat és a gúlát is a város északi részén találod.

Emporio lakói halászok voltak, a perissai partoknál tartották a hajóikat. Úgy mesélik, hgy volt régen egy lámpásember, aki az éjszaka közepén házról-házra járt, hogy felébressze a halászokat.