Plitvicei Nemzeti Park

Horvátország nemzeti parkjai

Horvátország több káprázatosan szép nemzeti parkkal is rendelkezik, melyeket tengerparti nyaralásunk közben is meglátogathatunk, de akár önálló úti célt is képezhetnek.

Plitvicei Nemzeti Park

Talán a legnépszerűbb a Plitvicei Nemzeti Park, melyek a Világörökség részét képezik, ugyanis ide ellátogathatunk akár egynapos kirándulás keretén belül Magyarország nagyvárosaiból utazási irodán keresztül vagy önállóan.

Plitvicei Nemzeti Park

Kornati Nemzeti Park

A nemzeti parkok népszerűségi listáján  a Kornati Nemzeti Park a tekintélyes második helyet foglalja el, csodálatosan szép képződményeivel.A nemzeti park 150 hófehér és teljesen kopár sziklából áll, melyek a mélykék vízből emelkednek ki, így csodálatosa összhatást keltve.

Kornati nemzeti park

Krka Nemzeti Park

A Krka Nemzeti Park a méltán híres Sibenik városától nem messze található, nagy részét a Krka folyó és környezete képezi, fantasztikus vízeséseket, és olyan különleges halakat láthatunk itt, melyet a világon sehol máshol nem fordulnak elő.

Krka nemzeti park

Mljet Nemzeti Park

A Mljet szigeten található a Mljet Nemzeti Park, mely a sziget északnyugati részén terül el.

Mljet nemzeti park

Paklenica Nemzeti Park

A Paklenica Nemzeti Park egy zadari nyaralás alkalmával mindenképpen kihagyhatatlan kirándulási lehetőség, nagy gazdag állatvilággal és különleges növénnyel találkozhatunk itt. A szirtfalak között barangolva barlangok tarkítják a tájat.

Paklenica nemzeti park

Risnjak Nemzeti Park

Hazafelé jövet a Risnjak Nemzeti Parkot is érdemes útba ejteni, ahol ha szerencsénk van, akár egy gyönyörű hiúzt is megpillanthatunk.A vidék fantasztikus állat- és növényvilággal rendelkezik, az erdőben, akár vadmacskával, farkassal, sőt még medvével is találkozhatunk.

Risnjak nemzeti park