Primosten

Észak-Dalmácia

Zadari régió

A Zadari régió legnagyobb városa Zadar, mely csodálatosan szép műemlékekkel, látnivalókkal, mesterséges érdekességekkel, fantasztikus tengerpartokkal várja az ide látogatókat. Ebben a hatalmas városban garantáltan mindenki megtalálja a neki való programot.

Zadar

Nin városa egyre elterjedtebb a turisták körében, egy a város egy pici szigeten található, rengeteg homokos tengerparttal rendelkezik, emellett a szigeten több gyógyiszap lelőhely is van a hölgyek örömére.

Biograd úgyszintén nagy kedvenc a magyar turisták nagy kedvence, gyönyörű környezetben található, rengeteg kirándulási lehetőséggel.Biograd közelében található egy kicsiny falu, mely a Sv. Filip I Jakov nevet viseli és a csendesebb nyaralás kedvelőinek ajánlott.

Zadari régió szigetei

Pasman sziget inkább a természetközeli nyaralás kedvelőinek ajánlott, ne várjunk itt luxust, frenetikus szórakozóhelyeket, mert a sziget tulajdonképpen nagyon elmaradott, de egy bájos nyaraláshoz megfelelő lehető.

Pasman sziget

Az Ugljan sziget nagyon hasonlít a Pasman szigethez, de valamivel fejlettebb.

Vir sziget egészen kellemes mikroklímával várja látogatóit, a sziget még az ingatlanbotrányoktól is elhíresült.

Dugi sziget szintén nem a legnépszerűbb szigetek egyike, pedig ez a zadari régió legnagyobb szigete.

Sibenik régió

A Sibenik régió legjelentősebb és egyben névadó városa Sibenik, amely káprázatos óvárossal rendelkezik, kanyargós sikátoraiban könnyedén eltévedhetünk, de ha felfelé igyekszünk előbb utóbb egy helyi temetőben lyukadunk ki ahonnan páratlan panoráma vár bennünket.

Sibenik

Vodice egy elbűvölő horvát üdülőváros Sibeniktől nem messze, tökéletes választás a tenger szerelmeseinek és a nyüzsgő éjszakai élet kedvelőinek is.

Primosten egy hídon keresztül közelíthető meg, egy gyönyörű, elbűvölő városról van szó, melyet kristálytiszta víz vesz körül, romantikát keresőknek kihagyhatatlan.

Sibenik régió szigetei

A Murter szigetre egy mozgó hídon át juthatunk el, ahol elénk tárul Tisno városa, mely vitathatatlanul a sziget legszebb városa.