vatikáni múzeum

Vatikáni Múzeum

A Vatikáni Múzeumban egyedülálló pápai művészeti gyűjtemény található. Vatikán állam területe, melyet gyakran Vatikánvárosnak neveznek, a világ legkisebb területű önálló és független állama, melyet Olaszország központja Róma vesz körül. A katolikus egyház államaként nemcsak saját vasútállomással, de rádió és televízióadója is van, és jelentős bevételei származnak a jelentős hazai és külföldi turizmusból. A Vatikáni Múzeum mellett a látogatók itt találhatják meg a csodálatos Szent Péter- bazilikát, a méreteiben lenyűgöző Szent Péter teret, és a Sixtus-kápolnát.

sixtus kapolna

A múzeumban őrzött ókori egyiptomi, antik görög és római művészeti remekek mellett a reneszánsz és modern kori művészeti alkotásokban lehet gyönyörködni.

A múzeum kiemelkedő, akár egyenként is látványos részekben bővelkedik.

A Vatikáni Képtárban a középkortól az 1800-as évekig a leghíresebb festők, például Raffaello, Michelangelo, Fra Angelico művei láthatók időrendi sorrendben elhelyezve.

A Vatikáni Könyvtár, a Szentszék könyvtára, a világon egyedüli különlegességekkel, iratgyűjteményekkel rendelkezik.

vatikáni múzeum

A Pio-Clementino múzeumban jelentős ókori görög és római szobrok vannak kiállítva, ezekből talán a a Laokoón-csoport a legismertebb.

A Gregorián-etruszk Múzeumban etszuszk leletek vázák és bronzfigurák mellett a hellenisztikus korból származó leletek láthatóak.

A Gregorián-egyiptomi Múzeumban nemcsak kora egyiptomi leletek, papirusztekercsek, múmiák vannak, de a világhírű Halotti könyv megtekinthető.

vatikáni múzeum

 

Vatikáni Múzeum megközelítése

  • Metró: A narancssárga vonal Cipri-Musei Vaticani megálló

Népszerű attrakciók a közelben:

  • Szent Péter-bazilika 100 m, Vatikánváros 100 m, Szent Péter tér 260 m, Sixtus-kápolna 400 m, Angyalvár 1 km távolságra van.

Belépőjegy

A Vatikáni Múzeumba és a Sixtus-kápolnával együtt vásárolt kombinált belépőjegy érvényes.

Javasolt a Vatikáni Múzeum hivatalos honlapján előre online jegyet foglalni.

Az online elővétel során kombinált jegy felnőtteknek: 17 €, – 6-18 éves korig: 8 €, diákoknak 19- 26 éves korig: 8 €, és további 4 € az online jegyelővétel díja.

Nyitva tartás

Hétfőtől- szombatig 09:18:00, Vasárnap zárva (kivéve minden hónap utolsó vasárnapját:09:00-14:00.

Továbbá zárva: január 1. és 6. február 19.22.28. június 29. augusztus 15. november 1. december 8.26.