Mesaria

Mesaria

Mesaria Santorini közepén található, a kis falunak rendkívül jó az elhelyezkedése, hiszen központi csomópontja révén összeköttetésben áll a legfontosabb településekkel és a strandokkal. Mivel a falu egy része a kalderára épült, így Mesaria a látvány szempontjából is tökéletes élményt nyújt.

Mesaria Fira-tól délkeleti irányban található, attól alig pár kilométerre fekszik, különleges kilátást nyújt a vulkánra és tengerre. Habár a 17. században népesült be, a 19. századra a sziget ipari központjává lépett elő. A helyi lakossága számottevő napjainkban is, így itt egész évben üzemelő üzleteket és éttermeket találhatunk.

Mesaria látnivalók

Különlegességét az előkelő hangulatot sugárzó kúriák és kupolás barlanglakások adják, de számos kastély található meg napjainkban is, amelyek építészetük és stílusuk miatt Mesaria fő nevezetességeinek számítanak.

Mesaria

A falut olajfa ligetek és szőlőültetvények veszik körül, és két pincészetét is érdemes túra keretében felkeresni. A kaldera szélén lévő vendéglői és bárjai felkapott naplemente néző helyeknek számítanak.

Argyros kastélymúzeum

A neoklasszicista stílusú Argyros kúria 1888-ban épült, majd egy későbbi földrengés alaposan megrongálta. Az épületet helyreállították, és múzeummá alakították át, az egyetlen a település kastélyai között, amely nyitva áll a látogatók számára. A földszintjén egy ötcsillagos vendégház működik, a múzeumban pedig 19. századi bútorok és használati tárgyak tekinthetők meg.

Agios Dimitrios templom

Az impozáns, különleges vakolatú Agios Dimitrios templom Mesaria 19. századi virágzó életéről tanúskodik. Mivel a környezetében lévő épületeknél magasabban van, az udvaráról tökéletes panoráma nyílik a környékre. A templom az 1860-as években került helyreállításra.