Coves természeti látnivalók

Mallorca természeti látnivalói

Mallorca kellemes időjárása és változatos látnivalói miatt felkapott úti célpont. Itt találhatók Európa legkülönlegesebb barlangjai, amelyeket napjainkban a sziget legnagyobb turisztikai látványosságaiként tartanak számon. A nyári időszakban kimondottan zsúfoltak a tengerparti települései, azonban egyre többen érkeznek tavasszal és ősszel a természeti látnivalók, és kirándulási lehetőségek miatt.

Coves del Drac – Drach-barlangok

A keleti part mentén található Porto Cristo mellett a Drach-barlangok, (Sárkány-barlangok), amely nemcsak a felnőttek, de a gyermekek számára is kimondottan különleges látványosság. Mallorca leghíresebb és leglátogatottabb barlangrendszere, a négy barlangjában egy nagy földalatti tó is húzódik, azonban nem minden része hozzáférhető. A leghosszabb barlang körülbelül 4 km, és 25 m magas. A földalatti túra jelentős része csónakkal történik, lenyűgöző az érintetlen formációk gazdag színvilága.

Coves del Drac Mallorca

Coves d’es Hams – Sonka-barlangok

A Sárkány-barlangok közelében található Sonka-barlangok kevésbé felkapottak, azonban látható egy multimédiás bemutató a világegyetem történetéről, a barlang keletkezéséről és a cseppkövek, és sztalagmitok kialakulásáról. A barlang különösen látványos a megvilágítása miatt, az egyedi cseppkövek horogként jelennek meg, hasonlóan a Mallorquine-i sonkához, amelyről a nevét is kapta. A Sonka-barlangok összesen 12 részből állnak, a földalatti tó csak vezetett túra keretében látogatható.

Coves des Hams Mallorca

S’Albufera Természeti Park

A S’Albufera Természeti Park a Baleár-szigetek legjelentősebb vizes élőhelye alig 10 kilométer távolságra fekszik Alcudiától. A park több mint másfél kilométer hosszú dűnékből és széles mocsarakból áll, amely számos tengeri fajnak és madárfajnak az otthona. Különlegessége az Eleanor sólymok, amelyek naplementekor indulnak vadászatra. A természet szerelmesei négy útvonalon indulhatnak el, és a madármegfigyelésre négy nézőpont található a park területén.

albufera nemeti park

Kerékpáros turizmus

Mallorca számtalan lenyűgöző természeti látnivalója miatt a kerékpáros turizmus fellegvára, hiszen a sziget különböző erősségű kerékpárutak hálózatával rendelkezik. Egyik legnépszerűbb útvonala a Puerto de Alcudiából induló S’Illot irányába vezető út, amely a legkedveltebb mallorcai strandok egyike, köszönhetően a még épen megmaradt kristálytiszta vízének. Alcudia nevezetes a hat kilométer hosszú fehér tengerpartjáról, és a közelében fekvő két kis öbölről, a Mal Pas-ról és S’Illot-ról, amely a sznorkelezők, vagy a sziklaugrók körében is népszerű. A 35 km hosszú út a kezdők számára is ajánlható.

 A Serra deTramuntana az egyik legnagyobb hegység a szigeten, része az UNESCO Világörökségnek. Változatos terepei nemcsak a túrázókat, de a kerékpárosokat, és a madármegfigyelőket is egyaránt vonzza.

mallorca kerékpározás

Delfinnéző hajókirándulások

A legjobb napkelte és delfin hajókirándulások a sziget keleti feléből indulnak Puerto Pollensa, és Puerto de Alcudia felől. A túrák még a hajnal előtt indulnak, mivel ez a legjobb időszak a delfinek megfigyelésére, amelyek ilyenkor a legaktívabbak. Jól láthatók természetes közegükben amint játszanak, ugrálnak, amelyet a napfelkelte különösen lenyűgözővé tesz.

Mallorca Delfinnéző hajókirándulások

Mallorca SzállásBooking.com