Kamari

Kamari

Kamari Santorini leghíresebb tengerparti települése, modern infrastruktúrája és Kék zászlós strandja miatt kedvelt a családos nyaralók körében. Jelentős attrakciója a Bormúzeum, amely mélyen a föld alatt egy hosszú barlangban található. Fira-tól csak 8 km-re, Santorini repülőterétől pedig 6 km távolságra fekszik.

Kamari látnivalók

Kamari Santorini délkeleti felében található, a Mesa Vouno hegy északi lábánál. Nevét egy kis boltívről kapta, amely egy, a Poszeidónnak szentelt szentély része volt. A hosszú strand mentén futó sétánya kiváló nyugalmas sétákhoz, ahol számtalan üzlet, taverna, és kávézó, bár található. Egyes éttermekben hagyományos görög élőzenét is játszanak. A Kamari Beach és a Perissa Beach egymással kis hajókkal is megközelíthető. Fira-ba a gyakran közlekedő autóbusz menetideje kb. 20 percet vesz igénybe.

Kamari strandja

A tengerparti települések között Kamari a legforgalmasabb, ugyanakkor a legcsaládbarátabb a gazdag szolgáltatások és létesítmények miatt.

Kamari

A partja fekete homokos és kavicsos, a tenger rendkívül tiszta, a parton napernyők napozóágyak bérelhetők. A strandon működik egy búváriskola és különféle vízisportok (szörf, jet-ski, vízisi) próbálhatók ki.

Bormúzeum

A Volcan Wines szőlőhegy mellett tekinthető meg a Bormúzeum, amelynek különlegességét az adja, hogy nyolc méterrel a föld alatt egy több száz méter hosszú barlangban található. Viaszszobrok, és hangos útmutatók révén nemcsak az 1600-as évek szőlőművelésébe nyújt bepillantást, de a múzeum gyűjteménye tartalmaz ritka eszközöket és gépeket is, például tölgyfa boroshordókat, kézi működtetésű centrifugáló szárítógépeket, valamint egy 17. századi bajor gőzprést. Egy speciálisan kialakított kóstolóteremben a híres Santorini borokat, és ételeket lehet megízlelni a túra keretében.