Santa Ponsa

Santa Ponsa

A Palma Nova, és Peguera között található Santa Ponsa a nagy öböl, a Platja de Santa Ponca köré épült, ezeken túl két gyönyörű stranddal rendelkező öböl is van még ezen a tengerparti szakaszon. Palma Novához, és Magalufhoz hasonlóan nagyon kedvelt ás népszerű üdülőhelynek számít Mallorca szigetén.

A sziget fővárosától, Palmatól kb. 18 km-re délnyugatra elhelyezkedő Santa Ponsa üdülőhely lenyűgözően szép villanegyeddel és egy nagyon szép fekvésű jachtkikötővel büszkélkedhet. A városka magja a jól védett, homokos öböl körül terül el, ahol remek kávéházakat és többféle szórakozási lehetőséget lehet felfedezni.

Santa Ponsa

Az üdülőhely különlegessége, hogy míg a szomszédos Palma Nova és Megaluf üdülőtelepeket leginkább a britek részesítik előnybe a látogatásaik alkalmával, addig Santa Ponsát leginkább a “kelták”, vagyis az írek és a skótok keresik fel nagyon szívesen. Ezt mutatja, hogy a városkában az ír kocsmák feltűnően nagy számban találhatóak. A város környékén nagyon sok, rendkívül szép kirándulóhely található.

Santa Ponsa strand

A közelben magasodó hegyekben meredek szerpentinen lehet feljutni a 30 csodálatos vízeséséről híres Glatzó nemzeti parkba, de érdemes még ellátogatni a hegyre épült középkori mini városba, Galileába, és itt látható még a Ses Animes vadregényes 16. századi kalóz-leső kilátótornya, ez az építmény a meredeken tengerbe szakadó Verger-fok tetejére épült, lenyűgöző panorámát nyújtva azoknak akik felmerészkednek a fapallón és vaslétrákon. Santa Ponsáról a főváros is gyorsan elérhető,ahol ugyancsak sok érdekes és értékes látnivaló várja a látogatókat.

Santa Ponsa SzállásBooking.com