Wroclaw látnivalók

Wroclaw utazás

Wroclaw rendelkezik minden turisztikai kinccsel, azaz gyönyörű fekvéssel, kellemes éghajlattal, pompás műemlékekkel és vendégszerető lakossággal. Ahogy egy több mint 1000 éves történelemre visszatekintő városhoz illik, Wroclawban minden kor építészeti stílusa megtalálható.

A turisták általában a piactéren kezdik a városlátogatást, ami még mindig a város központja. A Piactér közvetlen szomszédságában van több gótikus templom, mint például a Szent Erzsébet, ahol a wroclaw-i patríciusok temetkeztek, vagy a Szent Mária Magdolna, amelybe egykor befalazták Közép-Európa egyik legrégebbi és legszebb román stílusú portálját. Nem nehéz észrevenni a Wroclaw-i Egyetem barokk épületét, illetve a Katolikus Egyetem impozáns freskóit.

Wroclaw utazás Wroclaw rendelkezik minden turisztikai kinccsel, azaz gyönyörű fekvéssel, kellemes éghajlattal, pompás műemlékekkel és vendégszerető lakossággal. Ahogy egy több mint 1000 éves történelemre visszatekintő városhoz illik, Wroclawban minden kor építészeti stílusa megtalálható.

A turista útvonalon fekszik a Homoksziget (Wyspa Piaskowa) és Ostrów Tumski, azaz a gótikus templomok szigete a csodálatos székesegyházzal, de találunk itt botanikus kertet is. Mindenképp nézzük meg a Népi Csarnokot és a Szczytnoi Parkot Európa egyetlen Japánkertjével. Érdemes a várparkon is végigsétálni, amely Európa legnagyobb várárok nyomán kialakított zöld övezete (3860 m hosszú).

Wroclaw Lengyelország

Wroclaw tele van mágikus helyekkel. A régi középkori Jatki helyén ma a vágóállatok emlékműve van, a legfiatalabb turisták örömére. A gyermekek másik kedvenc látványossága a Városháza déli homlokzatánál látható, mackó formájú szökőkút. A Színház térrõl hétvégenként útra lehet kelni a “Baba Jaga” villamossal, amelyben kávéház van. Mindezek után érdemes a várost felülről is megtekinteni, például a Szent Erzsébet templom tornyának kilátójáról, ahova gyalog 300 lépcsőn kell felgyalogolni. Este pedig jól esik egy kis séta az Ostrów Tumski gázlámpákkal megvilágított utcácskáin.