Visegrád Top 10 Fellegvár, Királyi palota, a Dunakanyar panorámája, nyári bob és a canopy kötélpálya - sokan ráismertünk Visegrádra, de a város nem csak ennyi érdekességet rejt. Következő összefoglaló cikkünkben 10 pontban szedtük össze, hogy milyen különlegességek várnak ránk a csodálatos Visegrádon.

Visegrád Top 10

Fellegvár, Királyi palota, a Dunakanyar panorámája, nyári bob és a canopy kötélpálya – sokan ráismertünk Visegrádra, de a város nem csak ennyi érdekességet rejt. Következő összefoglaló cikkünkben 10 pontban szedtük össze, hogy milyen különlegességek várnak ránk a csodálatos Visegrádon.

1. Indulásnak: Palotaház

A Palotaházban először is az információs irodát ejthetjük útba, ahol szert tehetünk mindenféle hasznos térképre, belépőre, műsorfüzetre. Itt, a Palotaházban a tavaszi szezontól (március 15-től) a fenséges ételeket kínáló Étkek Háza is működik, a Mesterségek Udvarában kézműves termékeket vásárolhatunk, itt találunk Vinotékát és a Piacteret is. Fázós vendégek legnagyobb örömére a Palotaházba költözött a lovagi torna a téli időszakra, mely szombatonként 12 órától zajlik.

2. A Fellegvár

A város jelképe, a Fellegvár nemcsak állandó kiállításai miatt izgalmas látnivaló, de az innen elénk táruló panorámában “elveszejteni magunkat”, kikapcsolni és a tájban gyönyörködni önmagában is élmény.

Visegrád Fellegvár

3. Mátyás Király Történelmi Játszópark

Gyermekkel szinte kötelező a Mátyás Király Történelmi Játszópark, hiszen a színes, szórakoztató és rendkívül szépen összeállított ügyességi játékok között már az út elején levezethetik a gyerkőcök a felesleges energiát.

4. Canopy

Sokak kedvence a Canopy drótkötélpálya, ahol még a tériszony sem jelent akadályt, hiszen a lombkorona felett csúszkálva nem a mélység határozza meg az élményt, hanem a gyönyörű kilátás, a háttérben a várral… és persze a szélsebes siklás.

Canopy Visegrád

5. Bob, Gokart és Kalandpark

A szelídebb műfajt kedvelőknek ajánljuk a két pályával üzemelő Bobpályát, a Gokartot és Kalandparkot.

6. Extrabringa

Kicsit kevésbé aktív, de annál élvezetesebb program a város és a környék segway-jel való felfedezése. Az Extrabringa olyan túrákat kínál, amelyekkel az erdei utakon gurulhatunk gondtalanul vagy Visegrád nevezetességeit fedezhetjük fel, igény szerint. Némi gyakorlás a tanpályán és már lehet is indulni.

6. Télen, nyáron Nagyvillám

Visegrádon télen a Nagyvillám sípálya és hozzá szorosan kötődő akár faházas pályaszállást szívből ajánljuk a Madas László Erdészeti Iskola Erdei Faházaiban. A klasszikus síelés, szánózás mellett mindenképpen próbáljuk ki hófánkozást (snow tubing). Az igazán vagányok pedig nyáron a gyepsízésben mélyülhetnek el a zöldellő dombokon.

visegrád nagyvillám sípálya

7. Jöjjön az ebéd!

Számtalan klassz élmény után az ebéd- vagy vacsorahelyszín megválasztása okozhat még fejtörést. Kivéve, ha előre készülünk és netán még asztalt is foglalunk. A legjobbak között mindenképp említést érdemel a Reneszánsz Étterem, a pazar kilátással megáldott Nagyvillám Étterem (innen indul a canopy drótkötél-siklás) és nem utolsósorban a hangulatos erdei Ördögmalom Étterem, ahol igény szerint magunknak is kifoghatjuk a közeli halastóban a pisztrángot.

8. Zugfőzde

Minden bizonnyal az egyik legkülönlegesebb tárlat és egyben gasztroprogram a Zugfőzde Pálinkamúzeum felkeresése, ahol az igényes pálinkakészítés rejtelmeibe nyerünk betekintést. Ezen felül részesei lehetünk egy interaktív zugfőzésnek, sőt, még saját pálinkacímkét is tervezhetünk!

9. Salamon-torony

A IV. Béla által építtetett Salamon-torony a korábbi várrendszer alsóvára, ami a király lakhelyéül is szolgált egykor. Újabb kiváló lehetőség a lenyűgöző Dunakanyart megcsodálni, mintegy 34 méteres magasságból miután megnéztük a torony szintjein berendezett gyűjteményeket. A téli időszakot leszámítva a korábban említett látványos lovagi tornák helyszíne is egyben.

visegrád salamon torony

10. Királyi Palota

A főút mellett fekvő Királyi Palota építésének idején (a 14. században) a kontinens egyik legszebb királyi rezidenciájának számított és a gondos felújításnak köszönhetően ma is könnyű elábrándozni, egy kis időutazásban részt venni ilyen szépen helyreállított díszletek között.

+1 Szállások

Visegrádon van a legtöbb szálloda (Budapest után), így bizonyosan nem fog gondot okozni szállást találni. Wellnesst keresőknek a Thermal Hotel Visegrád lehet a legjobb választás, a csendes elvonulást kedvelőknek a négyszemélyes erdei Királykunyhó Vadászház, baráti társaságoknak például a 14 személyes Apátkúti Vadászház. További hotelek háza tájáról mindenképpen említést érdemel a Silvanus Hotel, a trendi Patak Park Hotel, a főúton található Royal Club Hotel vagy a Hotel Visegrád.