Valencia

Valencia

Valenciát sokan az új Barcelonának hívják. Itt minden megtalálható, amire csak egy utazó vágyhat. Kulturális lehetőségektől a tengerpartig minden. Hangulata csodálatos. Megtekinthetjük a történelem által ránk hagyott épületeket, leleteket, ám modern látnivalókból sincs hiány.

Valencia látnivalók

A városra nyíló gyönyörű panorámát legjobban a városkapu tetejéről láthatjuk. A XIV. században építettek egy erődöt, melynek részeként városkapuk is voltak. Ma már csak kettő maradt meg ezekből a kapukból. Ezek egyike a Torres de Serranos, mely Európa legnagyobb gótikus kapuja. Régebben börtön volt a belsejében. Ma is meg lehet mászni a szintjeit. Hasonlóan gótikus stílusban épült a város székesegyháza. A legenda szerint a Szent Grált ötszáz éven keresztül itt őrizték. Másolata ma is megtekinthető a katedrálisban. Amennyiben más nézőpontból szeretnénk látni a várost, a katedrális harangtornya is megmászható, melynek tetejére 207 lépcső vezet.

Valencia

A Valenciába látogatók mindenképp tekintsék meg a művészetek, és a tudományok városát, mely öt hatalmas épületből áll és mára Spanyolország második leglátogatottabb nevezetessége. Santiago Calatrya építész tervezte az épületeket. Az Operaház nem csak látványra egyedülálló, hanem akkusztikája is. A L’Oceanografic Európa legnagyobb akváriuma. Az akvárium oly módon van megtervezve, hogy a tengeri állatok a látogatók körül úszkálnak. Több ezer tengeri állatot, köztük cápákat és delfineket láthatunk itt testközelből. A L’Hemisferic egy 3D-s mozi, mely inkább azok számára érdekes, akik gyerekekkel járnak erre. A Museo de Ciences Principe Felipe, a Tudomány Múzeuma, egy három emeletes interaktív múzeum, mely minden témakörre kiterjed a fizikától az emberi testig. A L’Umbracle egy 7000 négyzetméteres növényház. Összességébe nézve ez az épületkomplexum mindent felölelő szórakozást nyújt az ide látogatóknak.

Valencia

A város legnagyobb tere a Plaza del Avuntamiento. Több épület is érdemes itt a megtekintésre, melyek főként a XIX. és XX. században épültek. Ezek közül is kiemelkedő a Városháza, mely bárki által látogatható.

A XV. században épült Tőzsdepalota, vagy más néven Selyembörze Valencia legismertebb látványossága, a világörökség része, hiszen a legszebb állapotban fennmaradt gótikus építmény. Az épület annak idején kereskedelmi központként működött, ma bárki megtekintheti. A másik nagyon híres piac, az ételpiac, mely a mai napig eredeti funkciója szerint működik, ez a Mercado Central. Aki helyi ételkülönlegességekre vágyik, annak itt a helye, minden ételbe bele lehet kóstolni.

Valencia

A város kikötője a 32. America’s Cup vitorlásversenyre épült, és mára Valencia szimbólumává vált. Európa egyik legforgalmasabb kikötője. Érdekes látvány a két kikötőt összevetni, hiszen a régi kikötő is áll még ódon házaival. Olyan érzése van itt az embernek, mintha egy másik városba látogatott volna.

Valencia

Annak is van válogatási lehetősége, akit legfőképpen a strandok vonzanak, hiszen Valenciának sok strandja van. A déli strandok tisztábbak a többinél. Ezek közül is kiemelkedő néhány. A kikötőtől nem messze található a város fő strandja, a Levante Malvarossa. Egy forrás választja el a másik strandtól, a Playa de Pataconától, mely sokkal kevésbé zsúfolt. A Pineda part szintén egy központi strand. A többi strand kicsit távolabb van, éppen ezért kevésbé zsúfolt, akik csendesebb pihenésre vágynak, azoknak érdemes ezeket felkeresni. A Saler strandnak hat kilométeres homokos partja van. A Devesa strand fél órányi útra van a várostól és teljesen kiépítetlen, ezért itt még kevesebb a látogató. Ide mindenképpen élelmiszerrel felszerelve kell érkezni, mert itt nincs lehetőség ezek beszerzésére.