Tropicarium

Tropicarium

A Campona Bevásárlóközpont épületében található Tropicarium napjaink egyik leglátogatottabb turista attrakciója Budapesten. Megnyitása óta több millió ember tekintette meg az egzotikus állatokat és cápákat, és évente több százezer ember keresi fel.

A Tropicarium ötlete Farkasdi Károly Svédországban élő magyar üzletembertől származik, aki családja segítségével Budapesten 2000-ben hozta létre ezt a különleges állatkertet, amely Közép-Európa egyik legnagyobb Tropicarium-Óceanáriuma. A 3000 négyzetméteren elterülő állatkert az édesvízi halvilág és hazai fauna mellett a trópusok élővilágát, a tengerek gazdag állatvilágát mutatja be.

A Tropicarium 8 termében tekinthető meg a több száz különleges állatfaj, de olyan élményben is lehet része a látogatóknak, mint a rája simogatás és a trópusi eső megtapasztalása.

Maga az állatkert speciális csúcstechnológiával megépített szűrő és tisztítóberendezésekkel és informatikai rendszerekkel működik.

Tropicarium

Programok a Tropicariumban

A Tropicarium a különleges állatok megtekintése mellett számos egyedi program lehetőséget kínál, amelyet akár nagyobb létszámú csoportok is igénybe vehetnek.

Tropikaland

A Tropikaland mottója az „Éld meg, éld túl” rendhagyó programja során a részt vevők tesztelhetik egyéni stressztűrő képességük mellett a kockázat vállalási hajlandóságukat. Egyidejűleg 15-50 fő részvétele mellett zajlik a különleges program, amelynek során a komfortzónából kilépve élő kígyók cápák jelenléte mellett kell különböző feladatokat elvégezni. A program eredményeként a csapatok kitűnően összekovácsolódnak.

Céges rendezvények

A tropicarium rendezvényterme 80-120 fő részére alkalmas egyedi alkalmat kínál. A speciális függönyrendszer mozgatásával a legkülönlegesebb pillanatban tárható fel a cápaakvárium látványa, amely a helyszín egyik falaként került kialakításra.

Születésnapi rendezvények iskoláskorúak részére

Az összejövetelek iskolások, maximum 14 éves éves gyermek részére szervezett 3 órás élményekben gazdag program, amely a játékos idegenvezetés mellett állatsimogatást és étetést is magába foglal. Külön érdekessége a születésnapi programoknak, hogy ez alkalmakkor a Tropicarium olyan helyszínei is látogathatóvá válnak, mint a karantén, és a szűrőház, ahová csoportokkal, és szülőkkel való látogatás során nem lehetséges a belépés.

Cápaóra

A cápaóra keretében iskolás csoportok számára tartalmas, a tanóra keretéhez kapcsolódó program biztosított.

A 60 perces előadás keretében a tanulók megismerhetik a tenger állatvilágának életét, kreatív foglalkozások és filmvetítések teszik élvezetessé a programot. A rendezvényteremben zajló cápaórán a diákok a környezetszennyezés égető problémáival kapcsolatban szerezhetnek konkrét ismereteket.

A kísérő pedagógusok a Tropicarium hivatalos oldalán, a Tropicarium.hu weboldalon, a különböző életkorú tanulócsoportok részére készült feladatlapokat tölthetnek le, amelyek játékos módon segítik a tanulást, az információk elraktározását.

Tropicarium

Exkluzív romantikus vacsora

A Tropicarium a csoportos rendezvényeken túl, egyedi különleges eseményekhez, mint leánykérés, évfordulók számára kínál exkluzív helyszínt záróra utáni időszakban. A kivilágított cápaalagút, a mécsesekkel megvilágított tengeri sor, a cápamedence alatt lévő folyosón felszolgált pazar vacsora, felejthetetlen eseménnyé válik.

Etetések időpontja

A Cápás állatkertben a hét minden napján lehetőség van az etetéseken részt venni a következő időpontok szerint:

Hétfőn 14:30 órakor piranja, és minden hónap 3. hétfőjén 14:00 órakor aligátor,

Kedden 13:30 órakor kajmán,

Szerdán 14:30 órakor varánusz, 10:30 rája,

Csütörtökön 14:00 órakor kígyó (Cápaetetés technikai okok miatt jelenleg szünetel!)

Pénteken 14:30 órakor muréna etetése órakor tekinthető meg.

 Majom és madár etetése naponta 11:00-12:00 és 15:00-16:00 óra időtartamok között zajlik.

A Tropicarium és Oceanárium elérhetősége

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

Tropicarium

Nyitvatartás

A Tropicarium az év minden napján 10:00-20:00-ig van nyitva, pénztárzárás 19:00 órakor. Az ettől eltérő időpontokról a Tropicarium hivatalos oldalán, a www.tropicarium.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Jegyárak

 A Tropicarumba való belépéshez váltott belépőjegyekkel kapcsolatban az aktuális jegyárakról, az igénybe vehető kedvezményekről a Tropicarium hivatalos oldalán, a Tropicarium.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Lehetőség van elővételben, a Tropicarium jegypénztárában, online a www.jegymester.hu weboldalon a belépőjegyeket megvásárolni.

A jegypénztárban bakkártyával és készpénzzel lehet fizetni, SZÉP-kártyákkal a szabadidő/rekreációs rész terhére lehet belépőjegyet váltani.

Jegyárak

Felnőttek részére 18-65 év között 2 700-Ft/fő

Gyermekek, diákigazolvánnyal rendelkezők részére 4-18 éves kor között és 65 év felett 2 000- Ft/fő

Gyermekek részére 4 éves korig ingyenes.

Csoportos jegyárak

Csoportos felnőttek 18-65 év között 2 300- Ft/fő

Csoportos gyermek, diákok 4-18 éves kor között és 65 év felett 1 700- Ft/fő

 Családi belépőjegy 2 felnőtt és 2 gyermek részére 8 800-Ft, és minden további gyermekjegy ára 1 700-Ft/fő

Éves bérletek

A Tropicariumba egy évig érvényes, névre szóló éves bérletek válthatóak. Egyéb kedvezményekről és utalványok elfogadásával kapcsolatban a Tropicarium.hu weboldalán lehet tájékozódni.

A Tropicarium teljes területe akadálymentesített, és kerekesszékkel egyszerűen megközelíthető és bejárhatók a termei. Ezenkívül a vendégek részére ingyenes parkolási lehetőség áll rendelkezésre.