Tramonti

Tramonti

Tramonti város név eredete: hegyek között(“intra montes” latinul). Tramonti városa meseszép, mely az Amalfi-parton található és a Lattari hegyek között terül el, melyet 145 hektárnyi fás rész vesz körül. Ezek a fák leginkább, citrom, oliva és szőlőskertek, meseszép tájképpel. Gazdagon találhatunk itt folyó kanyarulatokat, természeti szépségeket, mely minden művészt megihletne. 13 tanyát, falucskát is találhatunk a környéken, név szerint a Pucara, Novella, Gete, Ponte, Campinola, Corsano, Cesarano, Pietre, Capitignano, Figline, Paterno Sant’Arcangelo, Paterno Sant’Elia és a Polvica.

Helyi történészek azt állítják, hogy Tramonti ősi városát a Picentes(olasz törzs, Picenum területén élt) törzs alapította, akiket száműztek régi otthonukból a rómaiak, így a hegyek közé kényszerültek. A középkorban az Amalfi köztársasághoz csatlakozott Tramonti városa, hogy hozzájáruljon a partszakasz befolyásához és kultúrájához. A helyi borokról lehetnek híresek számunkra, melyet az Amalfi-parton termelnek. Úgy hírlik, hogy a város a Pizza mai formájához, hiszen híresek voltak a város lakói arról, hogy a kenyeret vagy a piritott kenyeret serpenyőkben sütötték meg. Innen formálódott meg a pizza tészta készítés.

Tramonti

Pár érdekes látnivaló Tramonti városához:

  • Santa Maria la Nova maradványai, melyet 1457-ben épített Raimondo Orsini, Salerno hercege. 10 kis toronnyal volt megerősítve és 7 kör alakú bástyával. A falon belül egy templom volt látható, ahol Szent Máriához imádkoztak.
  • Montalto vár maradványai, a Montalto hegy tetején található, Tramonti és Ravello között.
  • Chiunzi torony maradványai, mely az Amalfi köztársaság védelmi vonalának egyik legfontosabb része volt. A környező tájakat innen tökéletesen be lehetett látni, mint a Phlegrean mezőket, Nápolyt és a Vezúvot.
  • A falusias római villa, mely Polvica tanyáján található.