Torun

Torun

A Kopernikusz városának is nevezett, a Visztula két partján elterülő Torun a szinte teljesen megőrizte középkori arculatát és jellegzetes városképét, a gótikus építőművészet legnagyobb tárháza Lengyelországban. Óvárosa szerepel az UNESCO világörökségi listáján is.

A Lengyelország  középső-északi részében, a Visztula folyó mentén elterülő Torun Lengyelország egyik legszebb történelmi kisvárosa,  emellett Kopernikusz szülővárosa.

Az eredeti középkori városszerkezetét megőrző Torun óvárosát felvették az UNESCO Világörökségei listájára is. Torun óvárosában az évszázados várfalakat, védőbástyákat és a háztetők fölé magasodó templomtornyokat találhatunk.

Torun Lengyelorszag

A város egyik legfontosabb műemléke a gótikus Városháza, melynek tornyából szép kilátás nyílik a városra. Az óvárosban 3 gótikus templom, továbbá a keresztes lovagvár romjai , a híres Ferde-torony, középkori városfalak és városkapuk emlékeztetnek Torun gazdag történelmi múltjára. Torun híres szülöttjére a Kopernikusz-ház és a Kopernikusz- szobor emlékeztet. A városban még számos múzeum, planetárium és skanzen várja a látogatókat.

Torun szállásBooking.com