Thaiföld

Thaiföld

Ha egy gyönyörű és és érdekes úticélt keresünk, akkor mindenképp érdemes Thaiföldet számításba venni. Miért is olyan nagyszerű ez az ország?

Thaiföld ezerarcú országában összeolvad a Távol-Kelet minden színe és izgalma. Évezredes kultúrát őrző buddhista szentélyek, ősi kolostorok, pazarul díszített templomok, meseszerű paloták, merev arcú óriás Buddha-szobrok, csendes halászfalvak, pezsgő életű fürdőhelyek és az éjjel-nappal lüktető gigantikus metropolisz, Bangkok, adnak ízelítőt az ott élők világából.

Népszerűek a fővárosban a girbegurba csatornák és az évszázados hagyományaikat őrző, nomád életmódot folytató hegyi törzsek romantikus települései. Ezen kívül hosszú homokos strandokkal, rengeteg kirándulási- és szórakozási lehetőséggel csábítják a kikapcsolódást keresőket.

Thaiföld nyaralás

Thaiföld időjárását tekintve egész évben alkalmas utazásra. Az ország éghajlata trópusi, magas hőmérséklettel és nedvességtartalommal is. Az éghajlatra a legnagyobb hatással a monszun szelek vannak, amelyek az évszak szerint változtatják irányukat. Nyáron nedves levegőt hoznak az óceántól a szárazföldre, télen száraz hideg levegőt és az esők időszakát.

Thailföldön három évszak váltakozik, a forróság, a hideg és az esőzések időszaka. Júniusban találkozhatunk a délnyugati monszun hatásával, amely magával hozza az esős időszakot, amely körülbelül szeptemberig tart.