Táncoló Ház Prága Prága méltán egyik leghíresebb és egyben legérdekesebb épülete az igen modern stílusban épült Táncoló Ház. Az épületnek a tánchoz egyáltalán nincsen semmi köze, csupán a különleges formája miatt kapta ezt a nevet.

Táncoló Ház Prága

Prága méltán egyik leghíresebb és egyben legérdekesebb épülete az igen modern stílusban épült Táncoló Ház. Az épületnek a tánchoz egyáltalán nincsen semmi köze, csupán a különleges formája miatt kapta ezt a nevet.

Kivitelezése egy híres amerikai építész nevéhez fűződik.Az építkezés Vaclav Havel megrendelésére kezdődött meg 1994-ban és az épület 19960-ra nyerte el végső formáját. A ház formájának alapötlete egy híres táncduó ölelkező formájából született. A Táncoló Ház megépítéséhez közel 100 db eltérő formájú, betonból készült panelt használtak fel.

Táncoló Ház Prága

A Táncoló Ház ma irodaházként funkcionál. A ház legtetején kapott helyet Prága talán legjobb étterme, mely méltán híres kiváló francia konyhájáról és ha ez még nem lenne elég, páratlan kilátás is társul a mennyei ételekhez! (étterem neve : La Perle de Prague)

Tömegközelekedéssel kiválóan megközelíthető, a B jelzésű metróvonalat kell használni és a Karlovo námestí állomásnál kell leszállni.