Széchenyi Gyógyfürdő

Széchenyi Fürdő

A Széchenyi Fürdő Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Városligetben található. A változatos szolgáltatások miatt a legfelkapottabb hazai fürdők közé tartozik. A neobarokk stílusú fürdőben nappal a gyógyulni, és frissülni vágyóktól, de alkalmanként az éjszakai a SPA partykon résztvevő fiataloktól pezseg az élet.

A Széchenyi Fürdő építését 1909-ben kezdték meg, a nagyközönség számára 1913-ban nyitották meg. A fürdőt a II.számú Szent István-kút vizével töltik fel, amely Budapest legmélyebb kútja.

A víz összetétele

A 76 Celsius fokos gyógyvíz nátriumtartalmú kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos hévíz, amelynek jelentős a metaborsav és a fluorid tartalma is.

A gyógyvíz a következő problémák esetében kedvező hatású:

  • baleseti utókezelések
  • ortopédiai műtétek
  • ízületek degeneratív betegségei
  • idült és félheveny ízületi gyulladások

Az ivókút gyógyvize is hatásos, számos gyomor, vese, húgyúti gyulladás és epeprobléma esetében kúraszerűen fogyasztható.

Széchenyi fürdő

Szolgáltatások

A tetszetős kialakítású fürdőkomplexum a hazánkba látogató külföldiek körében igen népszerű, és négy évszakos kialakítása miatt rendkívül nagy a látogatottsága. Folyamatosan fejlesztik, a helyiek csak Szecskaként nevezett fürdőjében összesen 21 medence működik, amelyek között számos élményelemmel gazdagon ellátott medence is megtalálható. A hideg évszakokban a szabadtéri medencéi ideális fürdési lehetőségeket biztosítanak. A belső térben összesen 11 gyógyvizes medence található, ezek közöl hármat csak orvosi beutalóval rendelkező vendégek használhatják. A Széchenyi Fürdő hatalmas területet foglal magába, ahol fedett és szabadtéri medencék bőséges választéka található. A fürdő területe gyógyfürdő, uszoda, és komplex fürdőgyógyászati ellátást biztosító egységekből áll. Igen népszerű a szabadtéri élménymedence, a sodrómedence, és a pezsgőfürdő.

A wellness szolgáltatások között konditerem, szaunák, gőzkamrák, masszázsok, és aerobic egyaránt elérhetőek. A bérlők különleges szolgáltatásai egyaránt a látogatók kényelmét és elégedettségét szolgálják:Thai masszázs, Aquafitness, Sörfürdő (BeerSpa), Természetgyógyászat, Széchenyi Pálmaház.

Igen népszerű a Csehországban tradicionális sörfürdő, termálvízzel történő dúsítással a természetes söralapanyagokkal nyert fürdő testre és lélekre egyaránt kedvező hatású.

Széchenyi fürdő

 Egyre nagyobb a kihasználtsága az éjszakai SPA Partyknak, amelynek a Széchenyi fürdő állandó helyszínévé vált az elmúlt időszakban. A bulik este 10 óra 30-tól hajnal 3-ig tartanak, a zenét legnépszerűbb DJ-k szolgáltatják, fergeteges hangulatot teremtenek a lézeres és vizuális effektusokkal.

Megközelítés

1146 Budapest, Állatkerti krt. 9-11.

Tömegközlekedéssel: 72-es trolibusz, M1-es Millenniumi Földalatti Vasút