eldugott kirándulóhelyek

Szakadj ki a világból egy napra, töltődj eldugott kirándulóhelyeken!

Te is eljutottál már arra a pontra, ahol a közösségi média 3 perc alatt hoz le az életről? Akkor tutira szükséged van egy telefonmentes napra, hogy újratankold az energiáid! Erre pedig nincs is jobb mód, mint kicsit elveszni a természetben! Még jobb, ha a társadalmat is messziről kerülheted, úgyhogy ajánljunk is klassz eldugott kirándulóhelyeket.

Merre menj, ha nem akarsz emberekkel találkozni?

Biztosan neked is ismerős, amikor útnak indulsz, hogy kiszabadulhass a városi nyüzsiből, a kiszemelt kirándulóhelyen pedig nagyobb emberáradat van, mint a pesti bulinegyedben szombat este. Az első számú szabály tehát, ha teljes kikapcsra vágysz, hogy keress eldugott kirándulóhelyeket! És mégis hogy csináld?

Ha beírod a Google-ba, hogy „eldugott kirándulóhelyek”, feltehetően ugyanazokat fogod találni, mint több ezer embertársad hasonló céllal, így végül ismét sokan lesztek. Hasonlóan jársz, ha a legnagyobb programajánlók – szponzorált – cikkei között böngészel. Keress inkább élménybeszámolókat!

Eldugott kirándulóhelyek tárháza az Olyanjón!

Az Olyanjó! programajánló oldalán csakis valós élményeken alapuló ajánlások vannak. Az itt talált ötleteket mind személyesen tesztelte és imádta a szerzőpáros, Zsófi és Péter. Kifejezett céljuk az oldallal, hogy az ország minden szegletében felderítsék azokat a helyeket, amiket alig ismernek, pedig bőven megérdemelnék. Az úti célok között tehát rengeteg – még – kevéssé forgalmas helyet találsz. Ejtsd is hamar útba őket, mielőtt ezeket is felfedezi a nép!

A látványért kirándulsz, nem az Insta képért!

Mit látsz, amikor felérsz a legszebb panorámát nyújtó csúcsra? Kilátást, persze, de mellette tucatnyi kémlelő kamerát is. Csak úgy lesz sikeres a digitális detox próbálkozásod, ha nem posztolod fél óránként, hogy épp merre jársz. Meglátod, ha tényleg a természetre fókuszálsz, sokkal élénkebbek lesznek a színek, intenzívebbek az illatok és jobb a kedved! A kettes számú szabály tehát, hogy a telefonod maximum annyira használd, hogy a zsebedben csendben mérje a lépésszámod.

Ha pedig rákaptál a kirándulás ízére, ne is állj meg itt: indulj akár Országos Kéktúrára! Az aztán az igazi felejthetetlen élmény, ami hétről hétre felér egy teljes elvonulással, a kéktúra útvonalai ugyanis néha az ország legeldugottabb kirándulóhelyein visznek át.