Sharm El Sheikh látnivalók

Sharm El Sheikh látnivalók

Sharm El Sheikh nevezetes páratlan víz alatti élővilágáról, és több száz korallzátonyáról. Az aranyló homokú strandjai és az exkluzív szállások révén Egyiptom legnépszerűbb turista paradicsomának számít és egyben a világ egyik legjobb búvárhelye. A Ras Um Sid strand kiváló strandolásra és sznorkelezésre. A legnézettebb és legkülönlegesebb hajóroncs pedig a Cousteau kapitány felfedezte Thistlegorm, amely miatt rengeteg búvár érkezik Sharm El Sheikhbe.

Sharm El Sheikh legszebb látnivalói

Sharm el-Sheikh napjainkban a Sínai-félsziget legnagyobb városa, de pár évtizeddel korábban még egy kis halászfalu volt. Az Akabai-öböl és a Szuezi-csatorna között fekszik, egy igen exkluzív nyaralóhelynek számít.

Sharm el-Sheikh látnivalók

Páratlan látnivalói és a gazdag szolgáltatások miatt nagyszerű választás tengerparti nyaraláshoz, családos kikapcsolódáshoz.

Ras Um Sid strand és a korallzátony

A Ras Um Sid beach Sharm el-Sheikh egyik legszebb strandja, igen népszerű üdülőhely, miközben bámulatos panoráma nyílik a Vörös-tengerre. A környék a Sínai-félsziget csúcsán fekszik a világítótorony közelében, a búvárok és sznorkelezők körében is közkedvelt.

Sharm el-Sheikh látnivalók

Nagyon jó választás a nyugalmas nyaralást kedvelőknek, hiszen jóval csendesebb, mint a környék más strandjai. A különféle képződményekben megbújó ritka halakat és a közelben lévő korallzátonyt a nem búvárok is könnyedén felfedezhetik, hiszen a tengervíz szinte átlátszó. A strand közel fekszik a régi soukhoz, ahol bepillantást nyerhetnek a látogatók a helyiek hagyományaiba és hétköznapjaiba.

Ras Mohammed Nemzeti Park

A Ras Mohammed Nemzeti Park területe egyedülálló szárazföldi és tengeri élőhely, különösen védett a hatóság által. Ezen a területen több őshonos tengeri élőlény figyelhető meg, mint bárhol a világban.

Sharm El Sheikh Ras Mohammed

Az itt élő fajok közé tartozik például a napóleonhal, a tűzhal, a papagájhal, és más egyéb ritka halak egyaránt. A már nem kezdő búvárkodók a Ras Mohammed Nemzeti Park területén számos, kijelölt helyen merülhetnek, például a Jolanda zátonynál (Yolanda Reef) és a Shark Reef-nél. Szezononként több ezer búvár látogatja meg a Thistlegorm nevű hajóroncsot is, amely 126,5 méter hosszúságával a leghíresebb Vörös-tengeri roncsok közé sorolható.

Sharm El Sheikh

A zátonyok közelében nem ritkák a nagyobb testű fajok sem, találkozni lehet tonhalakkal, vagy sügérekkel, és nyári hónapokban a különféle cápákkal is. A Jolanda zátony az egyik legkedveltebb merülési hely, ahol megtekinthető a régi ciprusi teherhajónak a Jolandának a roncsa.

Sharm al-Maya

Sharm el-Sheik vibráló óvárosa gyakorlatilag összeolvadt a kikötővel. Itt található a Sharm régi piaca a bazár (souq) – más néven Sharm Old Market területe, amely népszerű a hagyományos egyiptomi konyhát nyújtó éttermekről is.

Sharm El Sheikh Sharm Old Market

A bazárban a számtalan fűszer mellett csillogó arab lámpák, shisa tömlők és finoman vésett arab famunkák vásárolhatók meg. Az új Al-Sahaba mecset a piactér szélén található, amely impozáns homlokzatával hívja fel magára a figyelmet.

Naama Bay

A Naama-öböl (Na’ama-öböl) a legszebb és a legfelkapottabb része a városnak, egyben a turisztikai központja. A pálmafákkal szegélyezett gyalogos sétány mentén éttermek, kávézók és számtalan ajándéktárgy üzlet sorakozik. Az öbölben megtalálhatók a legexkluzívabb üdülőhelyek, valamint a közepes és olcsóbb szálláshelyek egyaránt. A strandterületeket az egyes szállodák üzemeltetik, a jól karbantartott létesítmények közvetlenül a parton találhatók, számtalan bár és kávézó szolgálja a nyaralók kikapcsolódását.

Kirándulás Sharm El Sheikh közelében

A Sínai-hegy lábánál fekvő Szent Katalin-kolostor, a félsziget egyik legjelentősebb történelmi látnivalója, ahol a Biblia szerint Mózes megkapta a tízparancsolatot és az égő csipkebokor helyszíne is egyben. Egyike a legrégebbi keresztény kolostoroknak, és szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. A múzeumában ókori kéziratok gyűjteménye és vallási ikonok tekinthetők meg.