Selce Selce egy turista paradicsom 35 kilométerre Rijeka és 3 kilométerre Crikvenica városától. Selce egy elbűvölő város  az Adriai-tenger partján. A tiszta tengervízzel megáldott szakasz tökéletes választás lehet a családos nyaraláshoz. Kiemelt az egészségturizmusa, leginkább a reuma- és szívpanaszosok számára ajánlott.

Selce

Selce egy turista paradicsom 35 kilométerre Rijeka és 3 kilométerre Crikvenica városától. Selce egy elbűvölő város  az Adriai-tenger partján. A tiszta tengervízzel megáldott szakasz tökéletes választás lehet a családos nyaraláshoz. Kiemelt az egészségturizmusa, leginkább a reuma- és szívpanaszosok számára ajánlott.

Selce strandjai

Selce teljes part menti része strandként üzemel, kivéve a hajókikötő, ahol természetesen nem ajánlott a fürdőzés. Selce strandjai a Kék Zászló minősítéssel rendelkeznek, ami garantálja a látogató számára a kiváló víztisztaságot, elragadó környezetet és a kiemelt szolgáltatásokat. Selce apró kavicsos tengerparttal rendelkezik és a legnagyobb probléma a strandokon a tömeg a szezon közepén. Aki a csendesebb szakaszokat kedveli azoknak egy picit sétálniuk kell, hogy találhassanak egy ideális helyet a “pihenésre”.

Selce

A leghíresebb partja Selcének a Rokan strand, ahol számos turista csalogató szórakoztató épület, hotelek, éttermek, kávézók és számos más vendéglő várja a turistákat. A Rokan strand egy sekély homokosabb részen található, ami ideális lehet kisgyermekes családok számára egyaránt. A parton tudsz bérelni székeket vagy akár napernyőket is. A strandtól nem messze minigolf pálya kapott helyet, így akár még egy minigolf oktatásra is befizethetsz, ha úgy hozza a kedved.

A másik ismertebb strand a Poli Mora a város központjában található. A kis homokos strandon lehetőséged van székeket, napernyőket bérelni és számos étterem kínálata közül válogathatsz, ha esetleg megéheznél. A Poli Mora-nál a kisebb gyerekek számára épült egy kis csúszda is, így kisgyerekes családok számára is remek választás lehet ez a szakasz. A strand egy részén egy nagy betonrész is helyet kapott, hogy legyen elég hely a sok fürdőző számára. A strand másik része sziklásabb rész, itt a napozás ajánlott elsősorban, míga kisebb homokos öblökben pedig elvonulhattok a külvilágtól.

Selce

Selce szállás

A számos hotel mellett lehetőséged van házakat és villákat is bérelni a kis városban. Természetesen az apartmanok széles tárháza lehetővé teszi számodra, hogy megtalálhasd az ideális szállást, amely a leggyakoribb esetben a tengerpart lesz. A Hotelek nagy része inkább a strandokon, part menti területeken kaptak helyet, hogy tökéletes látképet kínáljanak a náluk elszállásolt vendégeknek.

Ha kempingezni szeretnétek a mesés Selcén, akkor a Camp Selce ideális választás lehet, ha szereted a kavicsosabb-kövesebb szakaszokat, ahol tökéletes lehet a napozás. A kempingben számos más épület is helyet kapott, mint boltok, éttermek, búvárközpont. Lehetőséged van biciklit bérelni vagy akár siklóernyőzésre is befizethetsz.

Selce

Selce Látnivalók

Ha ellátogatsz ebbe a mesés városba, akkor nem csak napozni akarsz, hanem meg akarod ismerni a várost és a környékét. Lehetőséged van merülni, szörfözni és más tengerhez kapcsolódó elfoglaltságot választani, vagy inkább egy napos kirándulásokat vállalod be.

Selce környéki kirándulások

 • Rab sziget hajóval
 • Krk sziget hajóval
 • Krk Nemzeti Park meglátogatása autóval
 • Plitvice Nemzeti Park meglátogatása autóval
 • Brijuni Nemzeti Park meglátogatása autóval
 • Észak-Velebit Nemzeti Park meglátogatása autóval
 • Risnjak Nemzeti Park meglátogatása autóval
 • Opatija, Crikvenica, Rijeka vagy akár Novi Vinodolski egy napos út autóval
 • Postojna barlang (Szlovénia)
 • Zrínyi palota és a Frangepán kastély Kraljevica-ban.

Selce helyi látnivalók

A városban nem sok látnivaló akad, amennyiben nagyobb látványosságokra lennél kíváncsi. Ettől függetlenül az óváros és a sétányok nagy része érdekes lehet bárki számára, hiszen így is leírhatatlan kisugárzást biztosítanak. Ha komolyabb látnivalóra vágynátok, akkor érdemes átmenni a szomszéd városba, Crikvenica-ba, ahol van egy 24 medencés tengeri és trópusi halgyűjtemény, ami nem eget rengető, de egynek elmegy (a gyerekek számára).

 • Szent Katalin templom: 1888-ban épült. A főoltárát a rijekai Pietro Rizzi építette, míg az oltárképet Giovanni Fumi készítette.
 • Szent József kápolna
 • Selcei olajprés: Selcében számos olajprés kapott helyet pár évszázaddal ezelőtt. Napjainkban ezek a prések már nem igazán láthatóak a környéken egy kivételével, ami feltételezhetően a 18. századból származik.

Selce

Selce éjszakai élet

Selce és a hasonló kisvárosok tökéletes helyet kínálnak a Klapa éneknek (Dalmát ének) és számos más rendhagyó eseménynek. A strandokon jó pár kávézó vár az este folyamán is, ahol tudod szürcsölgetni a koktélodat és közben csodálni a tengert. Ilyenkor a part nagy részén csend uralkodik, és csak néhol lehet hangosabb egyéneket hallani. Amennyiben nagy élettel teli helyet szeretnétek a nyaralásotok alatt, akkor inkább látogassatok el Crikvenica, vagy Rijeka discoiba és klubjaiba.

Selce megközelítése

Selce Budapesttől 512 kilométerre található, ami 5 órás útnak felel meg, köszönhetően a 475 kilométeres autópálya szakasznak. Ahogy átértünk a horvát határon Rijeka feliratot kell követni, majd Rijekától Crikvenica-ig tartó útszakaszon kell tovább haladni. Amennyiben lehet válogatni az időpontok között, akkor érdemes nem szombaton autóba szállni, mivel a legtöbb helyen szombaton van a turnusváltás ezért az utakon sok helyen futhatunk dugókba.