Roda

Roda

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis halászfalu Korfuban, amely a 80-as évektől kezdve kiemelt fontosságú turisztikai központ szerepét kezdte betölteni a családos, nyaralni vágyók számára, köszönhetően a hosszú homokos partjának és biztonságos vízmélységének.

Roda

Roda termékeny földterületének köszönhetően a város olívával színesített dombokkal van körülvéve, nem beszélve a Pantokratoras-ról, Korfu legmagasabb csúcsáról. A terület tökéletes éghajlattal lett megáldva, így a mediterrán vidéknek köszönhetően hosszú meleg nyár és enyhe télre számíthatnak az ide látogató turisták. A part dugig van családos emberekkel, akik inkább nappal élvezik a meleget, mint a bulis estéket. Roda tiszta vízparttal rendelkezik, amelyhez meglehetősen közel helyezkednek el a kocsmák, szállások, vásárló utcák és az éttermek

Roda

A vízi sport szerelmesei sem maradnak program nélkül, hiszen felsorolni is nehéz a helyben található lehetőségeket. Amennyiben csak pihenni szeretnél, akkor érdemes kibérelni a napágyat és a napernyőt hosszabb időre, közel a tengerparthoz, hogy hallhasd a tenger morajlását. A környező falukban számos látogatható archeológiai építményt csodálhatunk meg a korai civilizációknak köszönhetően.