Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Brazília talán leghíresebb városába látogatunk, ahol mindig süt a nap, és ahol mindig van idő egy táncra. A szamba fővárosa örökké forr és pezseg, mellyel érkezésünk pillanatától elvarázsol bennünket. Barangoljunk egy kicsit ebben a lenyűgöző szépségű latin városban.

„Isten hat nap alatt teremtette a világot, a hetediken pedig csak Rióval foglalkozott!”

A városban gyönyörű öblök és szigetek találhatóak, s a híres Cukorsüveg-hegy is Rióhoz köthető. A hatmillió lakosú város nap, mint nap örömmámorban úszik. Hangulatának és a folyamatos napsütésnek köszönhetően egy mosoly a mi arcunkon is mindig megbújik majd. A hosszú, végeláthatatlan tengerpart és a több mint 20 strand a fürdőzni vágyók igazi paradicsoma, bárok és éttermek sokasága várja ezeken a helyeken a turistákat. A leghíresebb mind közül természetesen a Copacabana tengerpart szakasz, ahol a napozás mellett a vízi sportoknak is hódolhatunk.

Rio de Janeiro

Rió bejárása után érdemes kisbuszt vagy autót bérelni, és fellátogatni a Cukorsüveg-hegyhez, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. A hegyre felvonóval viszik fel a látogatókat, ahol bőven van idő fényképezni, nézelődni. Innen gyakorlatilag egész Rio belátható, így feltétlenül vigyük magunkkal kameránkat is.

A másik fontos látnivaló a Megváltó Krisztus szobra, mely a kitárt karú Jézust ábrázolja, ezzel egy kereszt alakot formálva. Ez a szobor Rio de Janeiro és az ország jelképe, 30 méteres magasságával tündököl a város felett, s évente 1,8 millió látogatót vonz. A 700 méter magas Corcovado-sziklán elhelyezkedő, karjait kitáró szoborhoz kanyargós hegyi úton, vagy fogaskerekű vasúton lehet eljutni.

Rio de Janeiro

Avenida Rio Branco Rió főutcája, ahol számtalan üzlet található. Gyakori találkozási pont ez a helybéliek számára, ahol mi is megpihenhetünk egy kicsit egy kellemes pékségben, étteremben, vagy kávézóban. A modern főutcát ódon mellékutcák keresztezik, bebarangolva ezeket a múltba lépünk vissza. Apró boltok és vendéglők várnak itt, ahová ebédidőben érdemes előre asztalt foglalni, hiszen ebben az időszakban mindig kisebb tömeg vár szabad helyre.

Akik kedvelik a természetet, feltétlenül látogassanak el a Botanikus kertbe, amely körülbelül 8000 növényfajnak és számos állatfajnak ad otthont, közöttük különleges és veszélyeztetett fajtáknak, fajoknak is. A város nyüzsgése és pörgése után biztos és kellemes kikapcsolódást jelent.

Rio de Janeiro

A karnevál és a szamba hozzátartozik a hamisítatlan brazil életérzéshez. Rió a szamba fővárosa, egészét átjárja a latinos dallam, nyitott bárok, diszkók, oktató termek százai várnak ránk. Akár a legjobb tanároktól tanulva, mi magunk is szenvedélyesen rophatjuk egész éjszaka. A karnevál idején a város egyetlen, színes, zenés forgataggá alakul át, ahol a város összes tánciskolája képviselteti magát.

Rio de Janeiro jellegzetes atmoszférával bír, egyszerre van jelen a vallás, a tánc, a nyomor és a luxus hatása. Felejthetetlen vakációra számíthatunk, ha ide látogatunk, egyszerre érezzük a lüktetést, a táncnak köszönhető szabadságot, gyönyörködünk az óceán szépségében, a partok csipkés bevágásaiban és a gyönyörű hegyek védelmében. A városban folyamatosan kellemes meleg van a tikkasztó nyári hónapokat leszámítva, így egész évben utazási célpont lehet.