Rimini strand

Rimini

Rimini városa egy remek lehetőség azoknak, akik nem csak csak a homokos tengerpartra vágynak, hanem egy rendkívül szerteágazó kulturális város mindennapjaiba szeretnének belecsöppenni. Rimini tipikusan az a város, amelynél a történelem és a kutúra mellett egy csipetnyi tengerpart is helyet kapott. Aki fürödni szeretne annak ott van a 15 kilométeres homokos tengerpart, ahol már csak a sétálás is a kikapcsolódást sugallja. A több, mint 227 fürdőző létesítmény közül mindenki kiválaszthatja a legideálisabb helyszínt és az 1100 hotel garantálja, hogy a szerényebb és gazdagabb pénztárcájú utazók is megtalálhassák a legmegfelelőbb hotelt maguknak.

Rimini

Akik a történelem vagy a művészetért rajonganak azoknak se kell lemondaniuk a hobbijukról Riminiben, hiszen a történelmi város már az Ókori Róma korában is egy meghatározó pontja volt a Római birodalomnak, köszönhetően a kitűnő természeti adottságainak. Rengeteg ókori épület maradvány maradt fenn az utókor számára, melyek nagy része még most is kitűnő állapotban található és bármikor megtekinthető.A város folyamatosan meg tud újulni és ezzel garantálja a visszatérő látogatóknak az új látnivalókat és a tökéletes szórakozást.

Utcabárok, óránkénti kedvezmények, aperitif-ek(étvágygerjesztő alkoholos ital), eddig ismeretlen játékok, nordic walking a homokban és még sorolhatnám azokat a dolgokat amelyek még csak új trendek, de Riminiben már régóta mindennapi élet velejárója. Homokos tengerpart, egy csipetnyi történelem, véget nem érő bevásárló utcák és még sok más, ami csak rád vár, hogy részese lehess a varázslatos olasz városnak.

Rimini

Riminiben a legjobb hely, ahol érdemes hotelt, residence-t(apartman) foglalni az a Rimini Central Marina rész. Ez az a rész, ahol minden közel van. Rimini legnagyobb vásárló utcája is ezen a részen a legnépszerűbb, előtte utána annyira nem tűnik vonzónak a látottak alapján. Készülj fel arra, hogy rengeteg orosszal fogsz találkozni és a pincérek inkább oroszul elegyednének veled beszélgetésbe, mint angolul vagy németül. Több alkalommal is szembesültem azzal, hogy bementem egy üzletbe és miután megtudták, hogy nem orosz vagyok, akkor szinte ott is hagytak engem. Magyar turistával nem igazán találkoztam, egy hetes Riminiben tett látogatásom alatt 2 alkalommal hallottam magyar szavakat. Az egyik egy hajléktalan volt, míg a másik egy kisebb családnak tűnő társaság.

A strandok használata ingyenes Riminiben, viszont törölközőt nem teríthetsz a homokra, mert azt büntetik. Csak az ott rendelkezésre bocsájtott napágy, napernyő kombóra pakolhatsz, ami persze nem olcsó mulatság. Ez 20 euró naponta, viszont, ha több napra mész, vagy a hoteled tud adni kedvezmény kupont, akkor pár eurót még lefaraghatsz az árból. A strandok víz közeli része (csak) sétáló rész. Tehát oda nem feküdhetsz ki, nem teheted le a törölköződet, mert ismét csak büntetés lehet a vége. Összességében nagyon szép parttal rendelkezik Rimini városa, melyet érdemes naplementekor is megcsodálni.

Rimini

Rimini fontosabb látnivalók

Augustus Diadalíve
Tre Martiri tér
Cavour tér
Rimini Delfinárium
Tiberius-híd
Fiabilandia vidámpark
Italia in Miniatura
Szombati és szerdai piac
Négy csikóhal szökőkút(Viale Principe tenger oldali végében)
Rimini Óriáskerék