riga

Riga

A Balti-tenger partján, a Daugava-folyó torkolatánál elterülő Riga a Baltikum legnagyobb városa, gazdasági és kulturális központja, egyben Lettország fővárosa.

Az egykori Hansa város, a Baltikum legnagyobb kereskedelmi központja volt, történelme során volt svéd, lengyel, orosz, német és szovjet fennhatóság alatt is. Riga történelmi belvárosa valódi ékszerdoboz az ideérkező turisták számára, óvárosa szerepel az UNESCO világörökségi listáján is.

riga látnivalók

Óvárosának hangulatát középkori épületei mellett (St Peter’s Church, Riga Dome Cathedral) gazdagon díszített kereskedőházak teszik felejthetetlenné. Egykori kereskedőházai közül is kiemelkedik a 15. században épült úgynevezett Three Brothers épülete. Az 1330-ban épített várában ma az elnöki rezidenciának és számos múzeumnak ad otthont.

Riga óvárosa

A 19. és a 20. század fordulóján kiépült szecessziós épületegyütteseinek hangsúlya miatt Rigát hívják az Art Nouveau városának is. A legjobb talán a Rigába való utazást június hónapra a fehér éjszakák idejére időzíteni, de júliusban és augusztusban is kellemes időben lehet részünk.

Riga SzállásBooking.com