Ravello

Ravello

Ravello városát nemes patríciusok alapították a 6. században. Ravello onnan is ismerős lehet a szépművészet szerelmeseinek, hogy Boccaccio ismertette a táj szépségét a Decameron 4. novella 2. napjában, ezzel halhatatlan népszerűséget kínálva Landolfo Rufolo-nak. Ravello városa az Amalfi-part egyik legnépszerűbb úti célja. A sziklás vidék 350 méter magasan található a tengerszint felett, mely panorámás kilátást biztosít a tengerre. A város egy valódi ékszere az olasz művészetnek és kultúrának.

Ravello

Ravello városának főbb látványosságai:

  • A Villa Rufolo, a 13. században épült római épület, 30 méteres toronnyal rendelkezik, mely tökéletes kilátást biztosít a Piazza Duomora. A villán egyértelműen érződik az arab tervező világ, hiszen mór stílusban épült. 3 szintje van, mely központi épülete egy kápolna, dongaboltozatú mennyezettel és étkező szobával. Mégis a legszebb motívuma a villa teraszáról megcsodálható panoráma, mely a tengerre nyúlt pazar kilátást. Richard Wagner ezt a kilátást Klingsori csoda kertnek nyilvánította. Minden év júliusában a híres Wagner szimfonikus zenei fesztiválnak ad otthont.
  • A 11. századi San Pantaleone katedrális az “Olasz Nemzeti Műemlékek” listáját is gazdagítja. A fő ajtaját, melyet bronz panelek díszítenek Konstantinápolyban készítette Barisano. A katedrális belsejében az arab, bizánci, barokk művészet ötvözete látható. Szarkofágok, olaj festmények, elegáns 13. századi márvány szószék, 12. századi mozaikok és egy ecetes olajtartó, amelyben a szent vére található.