Pula strandok

Pula strandok

Pula tengerpartján számos strand található: a homokostól kezdve, a kavicsoson át egészen a köves szakaszokig, ahol már picit nehezebb a strandolás. Számos strand található Pulában, amelyik megkapta a kék zászlót.

Valkane strand: A Valkane strand közel van a Pula Hotel-hez, ami a Valkane sport centrumnál kapott helyet. Ez a strand kék zászlóval rendelkezik, ami annyit tesz, hogy a víz és az itt található szolgáltatások minősége kiváló. A strand nagy része homokos. A strand üzemeltetői fogyatékossággal élő közösségre is gondoltak, mivel próbálták úgy kiépíteni a partszakaszt, hogy nekik is könnyen megközelíthető legyen a vízpart. A strand közelében számos bár és étterem található, így ez a rész ideális az egész napos strandozásra.

Pula strandok

Kamenjak Premantura strandok: A Kamenjak-fok a az Isztriai-félsziget legdélebbi pontján található védett park. A partszakasz 30 kilométer hosszú és számos kis öblöt, strandot és kis szigetet tudhat magáénak. Ez egy ideális választás lehet azok számára, akik egy kis nyugalomra vágynak és nem igazán kedvelik a zsúfolt és publikus strandokat, főleg a szezon ideje alatt. Akad pár homokos szakasz is, ami ideális lehet családosok számára, de a strandok legnagyobb része inkább köves(leginkább lapos kövekkel van tele). Kamenjak igen népszerű búvár célpont, mivel az itt található élővilág sokkal gazdagabb, mint a környéken található területeknek. A legdélebbi szakasznál érdemes vigyázni, mert nagyon erős a sodrásra lehet számítani.

Histria strand: A Kék Zászlóval rendelkező Histria strand a Verudela övezetben található a Hotel Histria-nal. Az itt található strandok meseszépek és ez a terület ideális lehet családosok számára is. Ezen a részen számos hotel kapott helyet, így szezon alatt nagy tömegre érdemes számítani. Viszont a parton rengeteg árnyék van, ami az egész napos napozások alkalmával hasznosnak bizonyulhat. Napágyakat és napernyőket lehet bérelni a strandon.

Pula strandok

Ambrela strand: A Verudela övezeteben található a könnyen megközelíthető a homokos Ambrela strand. Szintén kék zászlóval rendelkezik. Itt is tudsz bérelni napágyat és napernyőt, zuhanyzó és más felszerelés is a rendelkezésedre áll, ha esetleg ezt a strandot választanád. Pár méterre a strandtól van 2 bár.

Gortanova Uvala strand: A strand egy kavicsos öbölben található és könnyen megközelíthető. A strand közelében egy hatalmas fenyő erdő található. A strand végénél kavicsossá kezd válni a talaj, ami ideális lehet búvárok számára.  A strandtól nem messze van egy kávézó, ahol frissítő italokat vásárolhatsz és közben csodálhatod a hullámzó tengert.