Öt tanács, hogy a legjobb fotókat készítsd a nyaralásról 1. Nem mindegy, milyen az eszközöd

Öt tanács, hogy a legjobb fotókat készítsd a nyaralásról

A fotózás a mindennapjaink része, egy digitális fényképezőgép vagy okostelefon minden alkalommal veled lehet, nem kérdés, hogy a nyaralásra is elkísér. Ha az utazás legjobb pillanatait akarod szép képekkel megörökíteni, érdemes odafigyelni pár apróságra.

1. Nem mindegy, milyen az eszközöd

Szép képeket elsősorban minőségi eszközökkel lehet készíteni, igaz ez a fényképezőgépekre és az okostelefonokra is. Bár a mobilok kamerarendszere egyre fejlettebb, azt a minőséget, amit egy jó digitális fényképező tud, még nem képesek produkálni. Ha imádod a fotózást, mindenképp szerezz be egy minőségi gépet, erre az Alza a lehető legjobb hely a neten.

2. Ügyelj a vízszintre

A fényképek készítésénél gyakori hiba, hogy ferdén tartják az eszközt, így pedig romlik a kép összhatása. A vízszintre minden esetben ajánlott figyelni, nem csak akkor, amikor vizet fotózunk… Jó hír, hogy ehhez nem kell vízmértéket vinned: a digitális fényképezőgépeket segédvonalak mutatják a vízszintet.

3. Ne told túl a szűrőket

Egy szép kép önmagától szép, attól, hogy visszaadja, amit az ember a saját szemével lát. Gagyi végeredmény születhet abból, amikor túlhúzod a színeket, felnagyítod a fényeket, vagy éppen olyan szűrőt használsz, ami teljesen természetellenes. Lehet, hogy a közösségi médiafelületeken ez jól mutat, egy igazi fotónál azonban épp ellentétes hatást kelt.

4. Mindig nézd meg, hol a Nap

Általános igazság, hogy napsütésben szebb, színesebb, élénkebb fotók készíthetőek. Ilyenkor arra is figyelni kell, hol helyezkedik el a Nap, melyik irányból érkeznek a sugarai. Az ellenfényes képeken alig látszik valami – ha nem vagy igazi művész, aki tud bánni ezzel a helyzettel, érdemesebb inkább elkerülni az ilyen beállításokat.

5. Legyél kreatív

Ha igazán emlékezetes fényképeket szeretnél, nem elég, ha lenyomod a gombot az eszközön. A jó képekre muszáj időt szánni, kísérletezni kell a beállításokkal, a fényekkel. Egy utazáson erre van időd, hiszen ha a hobbidnak hódolsz, az is pihenésnek számít. Keresd az egyediséget, ne a többi turistát másold. Örökítsd meg azokat a részleteket, amelyek miatt különlegessé vált számodra a nyaralás. (“Szponzorált cikk”)

A fotó forrása:

RTimages / Shutterstock.com