olaszország üdülővárosok

Olaszország tengerparti üdülővárosai

Észak Adria üdülővárosai

Bibione az olasz Adria egyik legkedveltebb üdülőhelye, tulajdonképpen egy tökéletesen mesterséges város, körülbelül ötven évvel ezelőtt építették abból a célból, hogy kiszolgálja a turistákat. Ennek megfelelően történelmi látnivalókkal nem rendelkezik, de annál több szórakozási lehetőséggel várja a turistákat. A magyar utazók egyik kedvenc célpontja remek árai miatt.

Bibione

Lido di Jesolo egy csodálatosan szép arany homokos tengerparttal várja  a látogatókat Velence mellett, így tökéletes kiindulópont egy velencei kiránduláshoz. Jesolo sétálóutcája esténként nyüzsgő forgataggá válik, az autók elől elzárják, így csak a nyaralók vehetik birtokba. Jesolo kiváló választás a fiataloknak, hiszen pezsgő éjszakai élete szinte páratlan a környéken.

Lido di Jesolo strand

Lignano az olasz Adria talán első igazán menő üdülőhelye volt, néhány évvel ezelőtt rengeteg magyar fordult meg itt, de mára sajnos annyira elszaladtak az árak, hogy  a magyar turisták inkább a szomszédos Bibione városát választják nyaralásuk célpontjául. Lignano egyébként rengeteg szórakozási lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt vidámparkokkal, mini vidámparkokkal, vízi vidámparkkal és állatkerttel.

Lignano strand

Caorle az Olasz Adria talán egyetlen valódi történelmi kisvárosa, ahol a régi idők bája még megtalálható.A városka két folyó torkolatánál fekszik idilli környezetben.Gyönyörű és rendkívül tiszta homokos strandokkal rendelkezik, ideális kisebb gyermekes családoknak és idősebbeknek egyaránt.Ha erre járunk , akkor érdemes Velencébe ellátogatni és a Laguna di Caorlet megnézni.

caorle

Észak Adria további üdülővárosai, melyet már jóval kisebb számban látogatnak honfitársaink, mint az előbbieket: Eraclea Mare, Porto St. Margherita

Közép Adria üdülővárosai

Cattolica városa már egy pici lejjebb található, nem egészen észak Adria, de még Magyarországhoz viszonylag közel van. A város egy elbűvölő csendesebb üdülőhely, inkább a nyugalom szerelmeseinek ajánljuk. Cattolica  a családi nyaralás első számú színhelye Olaszországban. Cattolicában nyaralva érdemes ellátogatni a gyönyörű környezetben található mini államba, San Maronoba.

Cattolica

Rimini egy igen nagy és nyüzsgő üdülőváros, a delfinek szerelmeseinek kötelező úti cél ugyanis  a közelében delfinárium működik. Riminit sokak úgy is emlegetik, hogy ez “Európa Miamija” , így nem meglepő a végeláthatatlan homokos strand, a pompás szállodasor, a rengeteg bár és szórakozási lehetőség!Igazi kincs a  szórakozni vágyók körében! Rimini mellett  található sőt szinte már egybe is épült  Riccione üdülőváros, ahol rengeteg program várja  a gyermekes családokat, vidámparkok, vízi vidámparkok, a Mini Italia Park és még sorolhatnám.

Rimini strand

Ravenna igazából nem is az üdülővárosok között van számon tartva, hanem inkább a  városlátogatók célpontjai között, ugyanis a több ezer éves történelemmel rendelkező város rengeteg látnivalóval, nevezetességgel rendelkezik, de emellett a tengerparton is csodálatos élményekben lehet részünk.

Ravenna strand

További üdülővárosok a Közép Adrián: Albarella, Rosa Pineta, Roslina Mare, Lido di Spina, Punta Marine Terme, Cervia, Alba Adriatica, Grottamare, Pesaro, San Benedetto del Tronto

Ligúr tengerpart üdülővárosai

San Remo a Virágos Riviéra legkedveltebb üdülőhelye, csodálatos környezetben, temérdek luxussal.Azon felül, hogy San Remo luxus üdülőhely, csodálatosan szép és gondozott parkokkal és több ezer éves történelmének köszönhetően rengeteg látnivalóval várja a tehetősebb nyaralókat.Rengeteg kaszinója mellett, olyan kulturális rendezvényeknek is otthont ad, mint a Sanremo-i Táncdalfesztivál, de sportesemények is akadnak itt, mint például a Sanremo-i kerékpárverseny.

liguria

További üdülővárosok: Andora, Imperia, Alassio