Comoi tó

Olaszország tavai

Olaszország nem csupán mesés és szinte végeláthatatlan tengerpartjáról híres, sőt nem csak a városlátogatók egyik kedvence, hanem varázslatosan szép, kristálytiszta vizű tavai is, úgy vonzzák az üdülni vágyókat, mint a méz a méheket.

Garda tó Olaszország legnagyobb tava, számos filmsztárt ihletett meg olyannyira, hogy nyaralót vett a tó partján.Az egyik legnépszerűbb olasz úti cél a külföldiek és az olaszok körében egyaránt.

Garda tó

A Comoi tó Észak Olaszországban Lombardia tartományban található, 22,5 négyzetkilométer nagyságú tó. A tó érdekessége, hogy ipszilon alakban húzódik az Alpok hegyei között, körülötte több kisebb tóval, melyek közül  a legnagyobb és talán a leghíresebb is a Lago di Lugano vagyis a Lugano tó.

Comoi tó

Lago Maggiore egy hatalmas területű, több, mint 215 négyzetméter felületű tó Olaszországban és Svájcban is húzódik, az Alpok vonulatainak déli lábánál.Ez Olaszország második legnagyobb tava, a maga 66 kilométeres hosszúságával. A tó partján fekvő leghíresebb városok a következők: Locarno, Luino, Verbania, Arona.A tó partján több látnivalói is található, mindenképpen érdemes körülutazni.

Lago Maggiore

Olaszország további tavai: Angitola-tó, Avernói-tó, Bombai-tó,  Braies-tó, Comói-tó, Fibreno-tó, Fusaro-tó, Garda-tó,  Guardialfiera-tó, La Vota-tó, Lago Maggiore, Lesina-tó, Lucrinói-tó, Luganói-tó, Matese-tó, Occhito-tó, Salso-tó, Santa Rosalia tó, Trasimeno-tó,  Varano-tó