Szardínia

Olaszország szigetei

Szicília a Földközi tenger legnagyobb szigete rengeteg látnivalóval és egy jelenleg is működő aktív vulkánnal várja a felfedező turistákat. A leghíresebb városok, mint Taormina, Siracusa, Palermo, Messina életre szóló látnivalókat kínál az ide látogatóknak. Az Etna minden ide látogatót magával ragad, nincs, olyan aki kihagyná ezt a hihetetlen látványt, hiszen az Etna látványos működéséről híres nem pedig a pusztító erejéről.Emellett Szicíliában bámulatosan szép strandok várják a strandolás szerelmeseit.

szicilia

Szardínia a Földközi tenger második legnagyobb szigete, fantasztikus mediterrán klímával, sziklás és homokos partszakaszokkal várja az üdülni vágyó turistákat.Szardínián csodálatos tájak, fantasztikus tengerpartok és csodálatos természetvédelmi területek varázsolják el a látogatókat. A sziget fővárosa Cagliari.

Szardínia

Capri szigete kivívta magának az Európa egyik legszebb szigete címet mesés tájaival, gyönyörű tengerpartjaival és hihetetlen életstílusával.Capri a Tirrén tenger luxus nyaralóhelye, főleg vastagabb pénztárcával rendelkező utazók látogatják. Capri a sziklás partok szigete, elképesztően szép strandok és merülőhelyek várják itt a turistákat.Érdemes  a tenger élvezete mellett nagyobb kirándulásokat tenni és feltérképezni a látnivalókat is. A Punta Carena világítótorony rendkívül sokat fényképezett helye a szigetnek.

Capri

Velence lagúnáiban bámulatos kicsi szigetek vannak, melyek mindegyike megér egy nagy sétát, egészen pontosan hajókirándulást! Minden sziget megér egy fakultatív kirándulást, hiszen minden sziget egy apró gyöngyszeme, tele meglepetésekkel.

Murano szigete csupán másfél kilométerre található Velencétől, mely az üveggyártás központja sok száz éve. A szigeten gyönyörű üvegből készült ékszereket, emléktárgyakat vásárolhatunk. Murano az üveggyártáson kívül számos érdekes látnivalót kínál a látogatóknak.

Burano szigete csodálatosan szép színes házakkal és fantasztikus csipkékkel kápráztatja el a látogatókat. Az egykori csipkekészítő iskolában ma múzeumot tekinthetünk meg.

Burano

Buranoról egy másik szigetre Torcello szigetére juthatunk el komppal. Egy icipici szigetről van szó, mely már igen régóta lakott bár az utóbbi években egyre jobban kezd elnéptelenedni, már csak a régi öregek maradtak itt. Ezen a szigeten évekig élt Ernest Hemingway.

A velencei lagúna negyedik szigete az elbűvölő Grado szigete, melyet sokan az Adria arany szigetének is neveznek. Az Osztrák – Magyar Monarchia idején az Adria egyik legnépszerűbb üdülőhelye volt.