napospart

Napospart

A Bulgáriában igen közkedvelt Napospart létrehozása még a szocializmus idejében, 1958-ban kezdődött el. A folyamatos bővítése és továbbfejlesztése alatt nagyon sok már meglévő szállodát felújították, és új, modern hotelek, vendéglátó ipari, és szórakoztató helyek lettek létrehozva, a nagyszámú turista forgalom miatt jelenleg is folyamatosan folynak az építkezések.

A Napospart Bulgáriában a legnagyobb, és legkeresettebb nyaralóhely, a vendégfogadás érdekében  500 szálloda várja az érkezőket.  Magyarországról is nagyon sok üdülni vágyó érkezik a Napospartra, mivel itt a csodálatos tisztaságnak és a finom homokos tengerpartnak köszönhetően a terület büszkélkedhet a kék zászló kitüntetéssel.

Mindezek mellett sok kikapcsolódási lehetőség  is rendelkezésre  áll, és ami a legjelentősebb szempont, hogy a Napospart még mindig olcsó helynek mondható, az ár azonban magas színvonalat takar. A nessebari öbölben sok kilométer hosszan húzódó, aranysárga, finom homokos, fokozatosan mélyülő vizű strand és a csodálatosan tiszta tenger mindenkinek kiváló nyaralóhely. A 2000 évet követően a bolgár építészek és más, leginkább nyugati ingatlan befektetők már tudták, hogy ennek a területnek a turisztika szempontjából nagy jövője van, ezért befektetésként a régi lerobbant szállodákat gyönyörűen felújították és újakat is építettek.  Ha most jövünk a bolgár tengerpartra azon belül is Napospart üdülőtelepére, akkor folyamatos szállodaépítést láthatunk, fejlődik szépül a környék.

napospart

A parti sétány mentén  számtalan étterem, bár, szórakozóhely kínál első osztályú színvonalon szolgáltatásokat. A tökéletes nyaraláshoz hozzájárul az itt élvezhető kedvező időjárás és a szinte állandó napsütés, valamint az átlagos 27 Celsius fok és a meleg tenger.

A Fekete Tenger vizének jóval kisebb a sótartalma, mint pl. az Adria vizének, az itt található strandok finom homokosak és nem kavicsosak. Ami még nagyon nagy előnye, hogy a vízben nem igazán találkozunk sünnel és egyéb veszélyes tengeri állattal. A Napospart strandjain a víz sekély, ez főleg a gyerekek számára jelent nagy előnyt. A Naposparton a strandok nem ingyenesek! A part végestelen végig tele van napernyőkkel amely nagyon jó szolgálatot tesz a forró napsütésben, a díja általában napi 8-10 vagy több leva.

A Naposparton jóformán csak külföldiek a látogatók. Az  élményszerzéshez segíti Őket a kedvező áron igénybe vehető rengeteg étterem, zenés bár, éjszakai diszkó, hangulatos söröző, borozó, és kávézó, a 2 aquapark pedig minden korosztály számra lenyűgöző, felejthetetlen szórakozást biztosít. A tengerparton mindenféle vízi sportot lehet kipróbálni, például  yacht, szörf, vízisízés. A sportokat kedvelők, illetve a játékra vágyók se csalódnak, mert a “földi” sportok is nagy számban állnak rendelkezésre, köztük a tenisz, lovaglás, minigolf, gokart, strandröplabda, jól felszerelt, minőségi pályákon biztosított.

napospart

A Naposparton, a Sveti Vlas, és Neszebar öblök között, gyönyörű környezetben épületek a sokemeletes, modern szállodák.A város több mint félezer szállodával rendelkezik. A parton néhol homokdűnék is vannak, a legszebbek a Napospart déli részén láthatóak. A repülőgépen érkezők számára a legközelebbi repülőtér a burgaszi. Burgaszból és Várnából a turistákat menetrend szerinti buszjáratok szállítják ide.

Napospart látnivalók

Aki egy szép, napsütéses délelőttön kirándulást tervez annak remek lehetőség ellátogatni a csupán 2 km-re lévő Neszebárba ahol több csodálatos látványosság várja az érdeklődőket.

Ezen kívül a remek bolgár ételeket is ajánlott megkóstolni. Sveti Vlas üdülőhely a Napospart közelében ugyancsak kellemes kiránduló hely, az öböl északi, erdős, dombos oldalán terül el, innen nagyon szép panoráma nyílik a Napospartra és a szemben levő félszigeten elterülő Nessebarra amely már a 6. században lett alapítva és a Világörökség részét képezi.Sveti Vlas egykor kis halászfalu, mára a nagy fejlesztések hatására is megőrizte varázsát. A településnek sajátos mikroklímája van, a hegyvidék, a síkság és a tenger találkozása kapcsán.  A közelben található csendes erdők, a tengerre néző lenyűgöző látvány, a falu hangulatos utcái, a kicsi éttermek sokasága és az itt élő emberek szívet melengető vendégszeretete együtt nagyon kellemes kikapcsolódást biztosítanak.

Neszebár

Sveti Vlastól nem messze található egy vízi vidámpark, mely a kicsiknek és nagyoknak egyaránt üdítő program, nem kell nélkülöznünk a vizet sem a forró nyári napokon.Ez a park a Action Aqua Park.De ha az vízi vidámparkok szerelmesei vagyunk és akkor az ország legnagyobb aquaprkja is elérhető naposparti nyaralásunkkor, ugyanis az Aqua Paradise Neszbár mellett vár minket fantasztikus programokkal, attrakciókkal, csúszdákkal.

Ugyan nem tipikus látnivaló, de programnak semmiképpen sem utolsó egy romantikus és hangulatos vacsora valamelyik tengerparti étteremben, hiszen a bolgár konyha igen híres, nagyon finom falatokat kóstolhatunk meg remek árakon.

A szórakozás és a bulik kedvelőinek kihagyhatatlan a Cacao Beach Club, ugyanis itt egy éjszakára Ibizán érezhetjük magunkat, fergeteges partyk várnak minket ebben az exkluzív klubban, hajnalig tartó mulatozás, remek akciók.Egy fantasztikus klub a finom homokkal borított tengerparton, minden bulizó álma.

Bulgáriába, és többek között a Napospartra a Magyarországon működő utazási irodák számtalan üdülési ajánlatot kínálnak, igen jó áron az érdeklődőknek, akár egyéni vagy csoportos szervezésben.

napospart nyaralás

Kirándulások a Naposparton

A Naposparton nyaralók számára remek fakultatív programajánlatok  szerepelnek az utazási irodák kínálatai között. Bulipa például egy egész napos hajókiránduláson lehet részt venni, mely  csupa derű és szórakozás.

Autóbusszal egy ugyancsak remek Isztambuli városnézésre utazhatnak a résztvevők. A városnézésen látható a bizánci és az oszmán birodalom építészeti csodái, a szultánok palotái, a fergeteges bazárok. Ennek a csodálatos városnak, a “Kelet Kapujának” elbűvölő atmoszférája mindenkit lenyűgöz. A városban  látható még a világ hét csodájának egyike, a Kék Mecset, az Aja Sophia.

Az extrém sportok kedvelői kipróbálhatják a sárkányszörföt amely egy wakeborad deszkán csúszik a vízen úgy, hogy közben egy siklóernyő repül a szörföző fölött, ami húzza.

A hatalmas csúszdákkal teli Aquaparkba is nagy élmény a kikapcsolódás minden pillanata.

Aquapark Nessebar

Esténként a szervezett vacsorával egybekötött folklór jó szórakozás lehet mindenki számára. Bortúrán nem csak auok a vendégek érezhetik nagyon jól magukat akik a bort kedvelik, hanem a “sör pártiakat” is szeretettel várják.

Egy Burgaszi kirándulás alkalmával számtalan bolt és üzlet kínálja márkás portékáit a külföldi turistáknak.