hegyi árnika

Mit tegyünk az izomfájdalmakkal utazáskor?

Utazások során nem csak az extrémsportok kedvelői, de akár a kirándulók is gyakran tapasztalhatnak izomfájdalmakat, amiket nyaraláskor fontos minél hamarabb enyhíteni. Lássuk, milyen jótékony hatásai vannak az árnika krémzseléknek!

Árnika – egy természetes gyógynövény

Az őszirózsafélék családjába tartozó hegyi árnika egy védett gyógynövény, melynek szerte Európában és Ázsiában csaknem harminc faját különböztethetjük meg. Egykor Magyarországon is őshonos volt, mára azonban eltűnt a hazai tájakról. A hegyi árnika ugyanakkor nem csupán aranyos, sárga virágja, hanem gyógyhatása miatt is különlegesnek számít, ami a népi gyógyászatban évszázadok óta ismert. Az árnikát kezdetben hegyi pásztorok alkalmazták állataik és saját sérüléseik gyógyítására, fertőtlenítésére, a virágban található összetevők azonban ma ugyanígy kedvelt alapanyagai a természetes gyógyászati termékeknek.

Az árnika krém jótékony hatásai

Az árnika krém egy különleges készítmény, amely az árnika gyökereiből és leveleiből készül. A növény hatóanyagai belső használat esetén mérgezők lehetnek, külsőleg azonban kiválóan enyhítik a felületes sérülések okozta panaszokat, valamint az izom- és ízületi fájdalmakat. Az árnika krémek használatával csökkenthetők a gyulladások és a duzzanatok, valamint felgyorsítható a zúzódások, véraláfutások és rándulások regenerációja, ezért ha utazás közben sokat kirándulunk vagy kockázatosabb dolgokra is vállalkozunk, érdemes lehet magunkkal vinni a készítményből.

Akár derékfájdalmakról, nyaki bántalmakról vagy éppen túlterhelt végtagokról van szó, az árnika krémzselék hatékonyan segíthetnek a fájdalmak csillapításában. A gél mindemellett kiváló hidratáló tulajdonságokkal is rendelkezik, így segít rugalmassá, puhává varázsolni a bőrt. Az árnika pozitív tulajdonságai miatt bőrradírok, masszázskrémek, valamint fürdő- és lábáztató sók egyaránt gyakran felhasznált összetevőnek számít. A krémzselék otthoni körülmények között is használhatók, azonban ugyanígy alkalmazhatók profi sportmasszázsok során hengerezéshez vagy az izmok kimozgatásához.

hegyi árnika krém

Milyen összetevőket tartalmaznak a modern árnika krémek?

Az árnika krémzselék olyan komplex készítmények, amelyek több gyógynövény együttes hatásával teszik még hatékonyabbá a sérülések utáni regenerációt. A Sara Beauty Spa termékcsaládjába tartozó kannabisz és árnika krémzselé kámforral és mentollal hűsíti a bőrfelületet, míg a kamilla, a rozmaring, a körömvirág, az urea, illetve az eukaliptusz kivonat segítheti a gyors gyógyulást. A gél használata azonnali megkönnyebbülést biztosít, azonban ahhoz, hogy hosszú távú hatást érhessünk el vele, rendszeres, napi akár három-négy alkalommal való alkalmazása is ajánlott lehet.

Hogyan használjuk az árnika krémzseléket?

Az árnika krémzselék használata egyszerű – a legjobb hatás kedvéért a krémet egyenletesen vigyük fel az érintett bőrfelületre, majd finoman masszírozzuk be. Az árnikatartalmú készítmények biztonságosak, ugyanakkor kerülni kell a nyálkahártyák közelében való alkalmazásukat. Éppen ezért fontos, hogy nyílt seben, gyulladt bőrfelületen, a szemek környékén vagy éppen intim testrészeken ne használjuk őket.