Minori

Minori

Az Amalfi-parton található Minori már az ókori Rómában is népszerű lakhely volt, melyre rengeteg bizonyítékot találtak az archeológusok. Például találtak egy ősi, 1. századi villát, Reghinna Minor-t. A közelben volt található a Reghinna Major is, amely a mai Maiori városa. A város lakói citrommal és szőlővel foglalkoztak, ha volt egy kis domboldaluk a közelben. Minori nemrégiben kapta meg a City of taste/Ízek városa címet. A 16. században a helyi lakosok kézzel készítették a tésztákat, melyhez finomított gabonát importáltak Salerno városából.

A világ kereskedelmi fejlődés sebessége miatt, az elmúlt években nehéz volt nyomon követni a természetes termékekkel foglalkozó minőségi árukat, de ezt Minori városa könnyen meg tudta oldani, hiszen a helyi lakosok, kézművesek kreativitásának köszönhetően saját helyi termékeket készítettek. Tipikus példája ennek a limoncello, mandarinnal, erdei szamócával vagy kaporral ízesített változata is. Nem szabad elfeledkezni a helyiek által készített tortákról, süteményekről, melyek rövid idő alatt nemzeti szinten is igen híresek lettek. Az Eno-gasztronómiai “Gusta-Minori” eseményen, mindenki megkóstolhatja a Minori városa által készített speciális termékeket.

Minori

Minori fontosabb látnivalói:

 • Maritime archaeological Villa (tengeri archeológiai villa, olaszul: la villa archeologica marittima), a római építkezés tökéletes példája, melyet 1932-ben fedeztek fel. Még mindig megtalálhatjuk a  “peristilium“(oszlopsor a görög és római építményeknél), “viridarium“(épületen belüli díszkert) és a “suspensurae“(20*20cm-es négyzet alapú téglaoszlop, mely segíti a meleg levegő áramlását) nyomait az építménynél a melegítő rendszerrel és pár mozaikkal.
 • Santa Trofimena(római női szent volt) bazilika, 18. századi stílusban épült egy régi templom helyére, ahol napjainkban egy kriptának van fenntartva. Mellette pedig egy neoklasszicista harang torony található. Az épület 3 templomhajóra van felosztva és rengeteg értékes festményt és szobrot tudhat magáénak. Itt található Marco Pinos da Siena oltára és egy márvány trón is. Alabástrom urnában Szent Trofimena hamvai kapott helyet, aki egy szicíliai mártír volt és a hagyomány szerint Minori partján találták meg a holtestét a 6-7. században. A harang tornyot a 11. században építették és 150 méter magasan található a tengerszint felett. A templomot citrom és szőlő ültetvények veszik körül.

Minori

 • A szent Miklós szerzetes rend és templom(11. század), a Forcella hegyen található, Ágostonosok építették 1628-ban.
 • Szent Gennaro és Giuliano templom a Villamena negyedben található, melyet barokk stílusban építettek.
 • Church of Our Lady of the Rosary, mely összekapcsolja a templomot Gennaro és Giuliano templomával.
 •  Szent János és a baptista Piezulo templom(1420), középkori épület, Brancia családnak köszönhetően épülhetett fel.
 • Szent Lúcia templom(10. század). Az épületen belül egy barokk oltár látható és itt található Giovanni Simone Palumbo sírja(fehér márvány alapon fekete márvánnyal díszített) is, akinek köszönhetően épült a templom.
 • Szent Mihály arkangyal temploma, Torre negyedben.
 • Paradicsom torony(la Torre Paradiso) Az Amalfinata mentén található és az Amalfi-part védelmi rendszer részét képezte
 • Mezzacapo torony Torricella-ban a 163-as út mentén található Maiori és Minori között, a falu határában. A Miramare(vagy Mezzacapo, az építő család után nevezték el a várat) kastély/vár része volt, amely emlékeztetheti az embert a Loire várra.
 • Az oroszlánok-kútja(la Fontana dei Leoni)
 • Az angyali üdvözlet barlangja( la Grotta dell’Annunziata), Maiori és Minori város között található. Eredetileg egy halász használta, csónakjai számára. Egy régi kápolna maradványai található a barlangban.