Comói-tó

Milánó környéki látnivalók

Milánó kedvező földrajzi elhelyezkedése miatt ideális választás, hiszen a turisztikai látványosságai akár egy hosszú hétvégébe beleférnek. A városba nagyon olcsón lehet fapados repülőjárattal utazni, és az sem mellékes, hogy a kitűnő vasúthálózata révén akár egy Comó-tavi kirándulás, vagy a közeli városok felkereséséhez is kiváló kiindulási pont.

Milánó Nyugat-Lombardia központja, a város kiemelkedő pontjáról a Dóm tetejéről akár az Alpokig is ellátni. Habár turisztikai látnivalókban és tennivalókban sok lehetőséget kínál, érdemes a kirándulást kiegészíteni a környező festői helyekkel, mint a Comói-tó, amely alig fél óra alatt elérhető. A téli sportok kedvelői számára is tökéletes kiindulópont a legnépszerűbb síterepek eléréséhez.

Milano környéki látnivalók

Milanóra érdemes egy jó lehetőségként is gondolni, hiszen egy pár napos kiruccanásba Észak- Olaszország legszebb, és legnépszerűbb helyei is beleférhetnek hála a nagysebességű vonatoknak. További előnye, hogy a pályaudvarok jó elhelyezkedése miatt a fontos látnivalók megtekintésére elegendő idő marad.

A Comói-tóhoz közvetlen vonattal fél óra alatt lehet elérni, nevezetesen a déli partján álló kisvárost Comót. A város fő nevezetességei a 11. századi bazilika, a Sant’Abbondio, de római korból fennmaradt római kaput és érdemes megnézni. A város egykor a selyemgyártás központja volt, még ma is kiváló darabokat lehet itt beszerezni. Innen rendszeres hajójáratokkal akár a tóparti városokat is fel lehet keresni. A legszebb közülük Bellagio, amely egy félsziget csúcsán fekszik.

Torinóba a Savoyai hercegek városába másfél óra alatt lehet Milánóból eljutni. A fő látványosságok a Piazza Castello, a Királyi Palota, a Mole Antonelliana torony, amely a város egyik legmagasabb épülete, valamint a Keresztelő Szent János-bazilika, amely a világhírű Torinói leplet őrzi.

torinó

Firenzébe, amely a reneszánsz építészet fellegvára 2 órás vonatozással lehet leérni. A fő attrakciói egészen közel vannak az állomáshoz, mint a Piazza del Duomo, vagy a Santa Maria del Fiore-székesegyház.

Verona a legfelkapottabb olasz települések közé tartozik, a vonatút Milánóból 2 órát vesz igénybe, ráadásul Olaszország legnagyobb tavának a Garda-tónak a déli partját is érinti. Verona óvárosában található az ország legjobb állapotban fennmaradt arénája is, amely a híres nyári Operafesztivál helyszíne. Természetesen a város legfelkapottabb látványossága a Rómeó és Júlia szerelmének emléket állító ház.

Velencébe már kicsit hosszabb a menetidő, de 2,30 perc alatt a lagúnák fővárosában szállhat, le, ahol karnyújtásnyira vannak az olyan fontos látnivalók, mint például a Szent Márk tér, a Szent Márk bazilika, vagy a Dózse-palota.

Akit a festői alpesi tájak, és a havas hegycsúcsok érdekelnek, azoknak Milánótól északra lévő két órás vonatút Tiranóba jó választás. Innen akár átszállhatunk a legendás Bernina expressre, és bő 2 óra múlva pedig már a svájci Alpok elegáns városa St. Moritz hever a lábaink előtt. Az út csöppet sem unalmas, összesen 196 hídon és 55 alagúton halad át.