Cala Deia Mallorca

Mallorca nyaralás

Mallorca napfényt, kristálytiszta tengervizet és remek szórakozási lehetőségeket kínál! Kis szikla, így nevezik kedvesen a spanyol nyár és a Földközi-tenger legszebb szigetét, mely varázslatos tájaival mindig is vonzotta a változatosságra vágyókat. Nem hiába lett olyan hírességek kedvelt üdülőhelye, mint Claudia Shiffer vagy Michael Douglas.

A festői falvak, a régi kolostorok, a romantikus terek Palma óvárosában, mind felfedezésre várnak. A sziget északi részén drámaian meredek sziklafalak, déli partján több kilométeres hosszúságban elnyúló finom-homokos partok terülnek el, körülöttük a végtelen nagy és kék tenger.

A klíma nagyszerű, évente hat hónapon át süt a nap, a tengervíz 25 fokos is lehet. Az öblök, a dűnék közötti kis strandok tökéletesek a vízisportok élvezetére. A sziget belsejében teraszos kertek és az ezeréves múlt emlékei várják a látogatót.

Mallorca fontosabb látnivalói

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca: a sziget fővárosa, csodálatos öbölben épült kozmopolita város. Építészeti látnivalókban és műemlékekben rendkívül gazdag. Érdemes megnézni a Katedrálist és az óvárost, a Calatrava-t. A város éttermek, szórakozóhelyek sokaságát kínálja, és itt találhatók a legelőkelőbb szállodák is.

Palma de Mallorca

El Arenal / Playa Palma

El Arenal / Playa Palma: csodálatos pálmafasétányon helyezkedik el, igen kedvelt üdülőterület. Számos szórakozási lehetőség, kiváló éttermek és csodálatos tengerpart várja az idelátogatókat.

El Arenal

Porto Colom

Porto Colom: A sziget dél-keleti részén található hangulatos kisváros. Kiváló strandjai és jachtkikötője által minden korosztály számára ideális üdülőhely.

Porto Colom

Santa Ponsa

Santa Ponsa: Mallorca egyik legkülönlegesebb üdülővárosa, mely homokos öbölben, a fővárostól mintegy 20 km-re található.

Santa Ponsa

Magalluf / Palma Nova

Magalluf / Palma Nova: 13 km-re fekszik a fővárostól, igazi üdülőparadicsom. Kellemes sétálóutcák, üzletek, éttermek és bárok várják a turistákat. A városban található egy gyönyörű vízi vidámpark is, amely egész napos kikapcsolódást biztosít minden korosztály részére.

Magaluf