malaga

Malaga

Malaga városa már i. e. 1000 táján létezett. A napos part központja minden nemzet kedvenc helye volt, mely köszönhető a napsütéses órák magas számának és a rendkívüli boroknak. Ebben a városban született Picasso. Számos régi építmény őrzi a városon áthaladt nemzetek kultúráját.

Malaga látnivalók

Éltek itt főniciaiak, rómaiak, mórok. Minden nemzet hagyott némi nyomot maga után, ezért kicsit történelmi utazás jellege van az itt tett körutazásnak. Rögtön szembe tűnik a VIII. századból ránk maradt mór erőd, az Alcazaba. Két védőfala a mai napig épen áll. Ez volt a város kormányzójának a palotája. A bejáratánál megfigyelhetjük egy római amfiteátrum maradványait, mely a II. századból származik. Az erőd fölött áll a Gibralfaro vár, mely a XIV. századból maradt ránk. Korábban ugyanitt egy főniciai világítótorony állt. Épületeket járva nem hagyhatjuk ki a katedrálist, a Cathedral La Manquita-t, mely az óvárosban található. Európa harmadik legnagyobb katedrálisa. Kétszáz éven át épült, bár a mai napig befejezetlen maradt, az egyik tornya hiányzik, innen a neve is, mely félkarú hölgyet jelent.

malaga

A Plaza de la Merced a város leghangulatosabb terecskéje. Itt található Picasso szülőháza és a Picasso múzeum sok Picasso festménnyel és rajzzal. A tér esténként a leghangulatosabb, hiszen sok kis kávézó és étterem is van a Plaza de la Merced-en. A spanyol kávéházak hangulatát a Calle Larios-on is megtapasztalhatjuk, mely Malaga leghíresebb utcája. Mindig nagy a nyüzsgés, élesen érzékelhető a spanyol életstílus. Ám ha még jobban szeretnénk megtapasztalni ezt a mentalitást, akkor látogassunk el a Mercado de Atarazanas-ra, mely egész Andalúzia legjobb mediterrán piaca, mely Malaga főutcájához nagyon közel található.

malaga

A Plaza de Toros bikaviadal aréna a XIX. század végén épült. 14000 ember befogadására alkalmas. Vasárnap esténként vannak a bikaviadalok, de az arénán belül egy múzeum is van, mely a bikaviadalokat mutatja be az érdeklődőknek. Különlegessége, hogy egy matador vezeti végig a tárlaton az érdeklődő vendégeket.

malaga

Malaga tengerpartján több tucat strand található, ezek közül is két fő strand, ami kiemelkedő, a La Malagueta és a Pedregalejo. A strandokon kipróbálhatók a vízisportok is, miközben a legtöbb helyen élő flamenco zene szól. A strandok környékén éjszaka beindul az éjszakai pezsgés, amiről a szórakozóhelyek gondoskodnak.

malaga

Malaga nevezetessége továbbá, melyet a világ bármely részén megtapasztalhatunk, a világhírű Malaga bor. Ez egy édes csemegebor, elsősorban azoknak a kedvence, akik szeretik az édes minőségi borokat.