Makói Hagymatikum Gyógyfürdő

Makói Hagymatikum Gyógyfürdő

A makói gyógyvíz, a marosi gyógyiszap komplex gyógyfürdési és terápiás lehetőségeket biztosít. Az aktív kikapcsolódásról a hullámzó élmény-, gyermek és úszómedence gondoskodik. A vendégek lazíthatnak a szaunában és sportolhatnak is az egész évben folyamatosan (a nyári és téli szezonban változó nyitva tartással) működő fürdő területén.

Gyógyhatás:

A gyógyvíz alkalmazható reumás megbetegedésekre, törések, sérülések utáni utókezelésekre, nőgyógyászati, ideg- és belgyógyászati panaszok és egyes bőrbetegségek esetén.

Makói Hagymatikum Gyógyfürdő

A fürdő története:

Makón már az ötvenes évek elején felismerték a marosi iszap és a termálvíz gyógyító erejét. Az iszapot dr. Batka István kezdeményezésére 1961-ben gyógyiszappá nyilvánították. Két évvel később megnyílt a városban a hévízzel táplált tisztasági strandfürdő. 1982-ben indult be a gyógyrészleg. Az Egészségügyi Minisztérium a makói termálvizet 1988-ban gyógyvízzé nyilvánította. Az elmúlt években vízforgatós, télen sátorral fedett úszómedence került kialakításra és gyógymedence, pancsolómedence, vízhidraulika kiépítése történt meg. Az élményfürdőben hullámfürdő, sodrófolyosó, gombafürdő (2 db), fekvő, álló és ülő hidromasszázs (8 db), nyakzuhany (4 db), dögönyöző (4 db), továbbá egy óriáscsúszda (10 x 20 m-es érkezőmedencével) épült meg. 2006 szeptemberében átadásra került a fedett tanmedence, amelyben lesz három beltéri és három kültéri vízforgatós medence. A fürdő alapterülete ezzel közel 2000 m2-rel bővül.

Makói Hagymatikum Gyógyfürdő A makói gyógyvíz, a marosi gyógyiszap komplex gyógyfürdési és terápiás lehetőségeket biztosít. Az aktív kikapcsolódásról a hullámzó élmény-, gyermek és úszómedence gondoskodik. A vendégek lazíthatnak a szaunában és sportolhatnak is az egész évben folyamatosan (a nyári és téli szezonban változó nyitva tartással) működő fürdő területén.

Fürdő adatai:

Gyógyvízminősítés száma: 334/Gyf/1988.
Minősített kút száma, jele: B-57
Tervezett kútfúrás: 1 termálkút.
Kültéri terület: 13 000 m2, melynek háromnegyed része zöldterület, napozó, park, játszótér, sportterület.
Kültéri medencék: élménymedence (416 m2), óriáscsúszda érkezőmedencével (200 m2), 50 m-es feszített víztükrű úszómedence, ülőpados gyógymedence (270 m2), pancsolómedence (25 m2).
Fedett terület: beépített terület 2500 m2, a gyógyászati részleg alapterülete 600 m2.
Beltéri medence: az úszómedence télen sátorral fedett.
Engedélyezett befogadó kapacitás: télen 2332 fő, nyáron 3255 fő.

Makói Hagymatikum Gyógyfürdő

Szolgáltatások a fürdő területén:

  • Gyógykezelések: termál kádfürdő, gyógymasszázs, szénsavfürdő, iszappakolás, tangentoros kezelés, víz alatti csoportos gyógytorna, csoportos gyógyúszás, bioptron fényterápia, négyrekeszes galvánfürdő, elektromos kádfürdő, ultrahang, dia-dinamic, ingeráram
  • Fitnesz- és wellness-szolgáltatások: szolárium, szauna, konditerem.
  • Sportolási lehetőségek: lábtenisz-pályák, strandröpladba-pálya, asztalitenisz.
  • Egyéb szolgáltatások: büfék, manikűr, pedikűr, fodrász.